Τα “Μετέωρα” ανοίγουν το Greek Film Festival 2013 στο Λος Άντζελες

Τα “Μετέωρα” ανοίγουν το Greek Film Festival 2013 στο Λος Άντζελες

Spiros-Stathoulopoulos_Theo_Alexander_LA_Greek_Film_Festival_Meteora_2013

Το Greek FilmF estival (LAGFF) του Los Angeles άνοιξε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Writers Guild Theater στο Μπέβερλι Χιλς. Οι λάτρεις του σινεμά, celebrities και η βιομηχανία της “παράδοσης” έδωσαν το παρόν στηρίζοντας το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 7η χρονιά.
Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό line-up όλο το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου ενόςαφιέρωμα στον ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Elia Kazan. Το LAGFF ξεκίνησε τις προβολές με την μικρού μήκους ταινία “Χαμομήλι” και ακολούθησε η ταινία του Σπύρου Σταθουλόπουλου “Μετέωρα”.
Η ταινία, η οποία ήταν υποψήφια για Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου, είναι ένα θρησκευτικόδράμα που επικεντρώνεται σεένα ειδύλλιο ανάμεσα σε ένα νεαρόΈλληνα μοναχόκαι μια μοναχή από τη Ρωσία.
Η πλοκή λαμβάνει χώραστις πεδιάδες της κεντρικής Ελλάδα, στην περιοχή των Μετεώρων, όπου τα βυζαντινά μοναστήρια μοιάζουν να είναι σκαρφαλωμένα σε πυλώνες, να είναι μετέωρα  μεταξύ ουρανού και γης.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετεσυνεντεύξει ςαπό το Los Angeles Greek Film Festival 2013:

Ο ηθοποιός του “TrueBlood”, Theo Alexander, σχεδόν αγνώριστος στην ταινία υποδύεται τον Έλληνα μοναχό, ενώ μαζί του πρωταγωνιστεί και η Ταμίλα Κουλίεβα-Καραντινάκη.
Έχοντας αφιερώσει την ζωή τους στη τήρηση των αυστηρών τελετουργικών, των πρακτικών και των κανόνων της μοναστηριακής κοινότητας, οι δύο πρωταγωνιστές αναπτύσσουν μια συνεχώς αυξανόμενη αγάπη ο ένας για τον άλλον, μια αγάπη η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την μοναστηριακή ζωή τους. Διχασμένοι ανάμεσα στην πνευματική αφοσίωσηκαι την ανθρώπινη επιθυμία τους, θαπρέπει να αποφασίσουν ποιον δρόμο θέλουν να ακολουθήσουν. Ισορροπώντας  μεταξύ της πραγματικής ζωής και του vivid animation, η ταινία αντανακλά τις εσωτερικές διαμάχες μεταξύ του μοναχού καιτης μοναχής που προσπαθούν να καταστείλουν τα συναισθήματά τους χωρίς αποτέλεσμα. Τόσο ο Αλέξανδρος και η Κουλίεβα-Καραντινάκη ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους στο “Μετέωρα”.
Και ενώ το θέμα μπορεί να είναι κάπως βαρύ για κάποιους, μια κωμική νότα δίνεται από τους χωρικούς τους οποίου ο μοναχός επισκέπτεται κατά τη διάρκεια της ταινίας.
Εκτός από μερικές εντυπωσιακές στιγμές και ίσως μια ή δυο σκηνές που οι θεατές θα πιάσουν τον εαυτό τους να θέλει να κοιτάξει αλλού λόγω των γραφικών, στο σύνολο της ταινίας ο Σταθουλόπουλος καταφέρνει να περάσει ένα μήνυμα: δεν έχει σημασία πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η πίστη, ακόμα και οι εξαιρετικά πιστοί θα μπουν στον πειρασμό και θα έρθουν αντιμέτωποι με την επιλογή μεταξύ του τι είναι σωστό και τι λάθος.

NO COMMENTS

Leave a Reply