Τσάρλι Αγαπίου: Ο “γιατρός” των Rolls & Bentley!

Τσάρλι Αγαπίου: Ο “γιατρός” των Rolls & Bentley!

agapiouvertmik.JPG

Ο Τσάρλι μαζί μένα από τα “μωρά του”.

 

Διασχίζοντας τη Santa Monica Blvd, στο κέντρο του West Hollywood, μια μεγάλη ταμπέλα τραβάει την προσοχήσου αν είσαι Ελληνας. Αναγράφει το όνομα Αγαπίου και δίπλα με μεγαλύτερα γράμματα Rolls Royce και Bentley.
Από περιέργεια μπήκαμε στο κατάστημα με τα πανέμορφα αυτοκίνητα για να δούμε αν όντως ο ιδιοκτήτης είχε κάποια σχέση με την Ελλάδα. Η διαπίστωση είναι απλή: ο Charles Agapiou, Ελληνοκύπριος που μεγάλωσε στην Αγγλία, διαθέτει το μεγαλύτερο κατάστημα Rolls Royce – Bentley στην καρδιά του δυτικού Χόλιγουντ. Οι πελάτες του αποτελούν το σταρ σίστεμ του κινηματογράφου αλλά περιπλανώμενος στο κατάστημα του Τσάρλι, όπως τον ξέρουν, οι μοναδικοί σταρ που αναγνωρίζεις είναι τα πραγματικά σπάνια μοντέλα Rolls και Bentley.Η φήμη του ως ενός από τους καλύτερους μηχανικούς αποκλειστικά για αυτές τις δύο φίρμες τού έχει επιφέρει μια κερδοφόρα επιχείρηση αλλά παρ’ όλα αυτά ο Τσάρλι ακόμα λερώνει τα χέρια του με γράσα καθώς επισκευάζει το αυτοκίνητο του Νίκολας Κέιτζ.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Σόλσμπερι τηςΑγγλίας. Στα 19 του χρόνια, και ενώ μετά τη σχολή μηχανικών όπου φοίτησε έχει δουλέψει για έναν χρόνο επισκευάζοντας φορτηγά σε μια αγγλική βιομηχανία, ακούει τη συμβουλή του αδερφού του να τον επισκεφθεί στις ΗΠΑ. Εκείνος είχε μεταναστεύσει εκεί έναν χρόνο πριν. Ο κ. Αγαπίου τελικά κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και ενθουσιασμένος από την Αμερική δεν ξαναγυρίζει στην Αγγλία. Φεύγει από τη Φλόριντα και καταλήγει στην Καλιφόρνια να δουλεύει ως προσωπικός μηχανικός ενός ιδιαίτερα γνωστούΑγγλου οδηγού αγώνων στο αμερικανικό πρωτάθλημα, του Κεν Μάιλς. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα που είχα όταν στα είκοσί μου γνώρισα τον Στιβ Μακ Κουίν καθώς του έφτιαχνα το αυτοκίνητο. Για έναν εικοσάρη εκείνης της εποχής ήταν μεγάλο πράγμα!», μας διηγείται ενθυμούμενος τα πρώτα χρόνια στην Καλιφόρνια. Επειτα, κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων ράλι γνωρίζει τον οδηγό αγώνων-θρύλο Κάρολ Σέλμπι. Εκείνος αναθέτει στον Μάιλς και τον Αγαπίου να κάνουν μια βελτίωση στη μηχανή του αγωνιστικού αυτοκινήτου του. Υστερα από αυτό και αφού ο Σέλμπι αναγνώρισε τη δουλειά του Τσάρλι τον παίρνειμαζί του στους αγώνες, πλέον ως μηχανικό του.

ageksotermik.JPG

Το κατάστημα – συνεργείο.

Οταν ο Αμερικανός ανακοινώνει πως σταματάει να τρέχει, ο κ. Αγαπίου ανοίγει συνεργείο αυτοκινήτων στο Βαν Νάις της Kαλιφόρνια. Τη δεκαετία του ’80 ανοίγει το συνεργείο που διατηρεί και σήμερα στο Χόλιγουντ, αποκλειστικά για Rolls και Bentley. Η επιχείρηση πάει καλά και αποφασίζει να την επεκτείνει και σε αγοραπωλησίες αυτοκινήτων. Επίσης, νοικιάζει αυτοκίνητα στα στούντιο του Χόλιγουντ για τις ανάγκες ταινιών. Πρόσφατα το περιοδικό «Vanity Fair» έκανε αναφορά στο πρόσωπό του ως έναν από τους πολυτιμότερους μηχανικούς του Σέλμπι αλλά και από τους πιο έμπιστους για αγγλικά αυτοκίνητα.

Μερικοί από τους διάσημους πελάτες του είναι ο Νίκολας Κέιτζ, ο οποίος έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων Rolls, η Νάταλι Ιμπρούλια, ο Πολ Σορβίνο, η Νταϊάνα Ρος, ο Βινς Νιλ, ο Τομ Τζόουνς, ο Μάικ Σιμίνο που σταματούν και τα λένε με τη γυναίκα του Τσάρλι μέχρι να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους. Προσωπικός φίλος του κ. Αγαπίου είναι και ο Εντι Μέρφι. Αυτό που τους ένωσε ήταν η αγάπη τους για τα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα. «Τα αυτοκίνητα που πουλάω κοστίζουν περίπου $350.000 το ένα. Η δουλειά που γίνεται και τα ανταλλακτικά είναι που κοστίζουν. Για παράδειγμα, αγόρασα μία Bentley του ‘50 για 50.000$ πριν από 2 χρόνια, την επισκεύασα ξοδεύοντας 200.000 και το αυτοκίνητο αυτό τώρα μπορεί να πουληθεί για $450.000», μας εξηγεί.

NO COMMENTS

Leave a Reply