Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Μπεγκάκης

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Μπεγκάκης

photo credit: Alex Vacca

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 12 Αυγούστου ο Γιάννης Μπεγκάκης σε ηλικία 81 ετών. Διατέλεσε 5 φορές πρόεδρος και για 48 χρόνια μέλος του Hollywood Foreign Press Association. Ο Έλληνας δημοσιογράφος που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μετά τα Σεπτεμβριανά εγκαταστάθηκε στο Χόλιγουντ έχει δουλέψει με κορυφαία κινηματογραφικά περιοδικά και αποτέτεσε επί δεκαετίες των απεσταλμένο του Screen, του μεγαλύτερου κινηματογραφικού Ιαπωνικού περιοδικού.

Ο Mr. Golden Globes ήταν ένα από τα πρώτα μέλη του Οργανισμού ξένων ανταποκιτών του Χόλιγουντ, και ιδιαίτερα αγαπητός σε πολλούς κινηματογραφικούς αστέρες, κάποιους από τους οποίους είχε βοηθήσει στα πρώτα τους βήματα. Το σπίτι του αποτελούσε καταφύγιο Ελλήνων, ηθοποιών και μη, ο οποίοι έρχονταν με σκοπό να δουλέψουν στη παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου.

Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη ζωή του Γιάννη Μπεγκάκη είναι ο κινηματογράφος στον οποίο είχε αφιερωθεί ως δημοσιογράφος. Ήταν ένας από εκείνους τους λίγους που ήξερε ακόμα και τα ονόματα των ηθοποιών από τις πρώτες βουβές ταινίες ενώ ο αριβμός των ταινιών που συνολικά είχε δει ανέρχεται -κυριολεκτικά- σε χιλιάδες.

Το ακούραστο πνεύμα του και η μοντέρνα αντίληψη του κόσμου μας ήταν αυτό που τον οδηγούσε στη ζωή του και όχι ο χρόνος. Για αυτό και παρόλο την προχωρημένη ηλικία του, τους τελευταίους μήνες τις ζωής του ταξίδεψε σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ και πρεμιέρες με σκοπό να τα καλύψει δημοσιογραφικά.

*Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή μας άνοιξε το σπίτι του και την καρδιά του σε μία αποκλειστική συνέντευξη την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετά τον ερχομό του από την Κωνσταντινούπολη στο Χόλιγουντ δημιούργησε μαζί με την αδερφή του Κλειώ, το σωματείο Ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που βοηθάει οικονομικά άπορους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. στο ναό της Αγίας Σοφίας (1324 S. Normandie Ave.) Αντί άνθεων μπορείτε να στείλετε δωρεές στο σωματείο Ελλήνων Κωνσταντινοπολιτών (Hellenic Society, 936 N. Crescent Heights Blvd., Los Angeles, CA, 90046)

NO COMMENTS

Leave a Reply