Σαϊντ Αμίν: Ο βασιλιάς των online γνωριμιών

Σαϊντ Αμίν: Ο βασιλιάς των online γνωριμιών

*Φωτογραφίες: Alex Vacca
*Μετάφραση στα ελληνικά: Ευάγγελος Γούλας

Πρόσφατα μία Ελληνοαμερικανίδα παράτησε τα πάτρια εδάφη της Αμερικής για να γυρίσει πλέον μόνιμα στα πάτρια εδάφη των γονιών της, στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι αποφάσισε να παντρευτεί και μάλιστα Έλληνα. Γνωρίστηκαν σε μία ιστοσελίδα -πασίγνωστη στους ομογενειακούς κύκλους – με το όνομα Eligiblegreeks.com . Αναζητόντας τον υπεύθυνο για χιλιάδες σχέσεις ομογενών που ξεκίνησαν στο EligibleGreeks.com πέσαμε πάνω σε έναν Ιρανο που από μικρή ηλικία ζει στην Αμερική. Καλά ακούσατε η σελίδα δεν ανήκει σε κάποιον Έλληνα, ή ομογενή, αλλά σε έναν πανέξυπνο τριαντάρη που αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Ο ίδιος ψάχνοντας το ταίρι του στην Αμερική ανακάλυψε ένα κενο στις ιστοσελίδες γνωριμιών. Δεν μπορούσε να βρει άτομα με τα οποία μοιράζεται την ίδια κουλτούρα. Έτσι ξεκίνησε μία ιστοσελίδα γνωριμιών για άτομα Ιρανικής καταγωγής και έπειτα έστησε μία αυτοκρατορία αφού επεκτάθηκε και σε άλλες εθνικότητες. Σήμερα η ιστοσελίδες του έχουν εκατομμύρια επισκέπτες και μέλη ενώ το Eligiblegreeks.com είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα γνωριμιών για Έλληνες. Εμείς τον συναντήσαμε στα γραφεία της εταιρείας του στην περιοχή Orange της Καλιφόρνια και μας αποκάλυψε ότι πλέον μπαίνει για τα καλά και στην ελληνική αγορά αφού το Eligiblegreeks.com μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά.

Πότε ξεκίνησες την εταιρία και γιατί;

Ξεκίνησε σαν χόμπυ το 2000 και μετατράπηκε στην πλήρη ασχολία μου το 2001.
Σαν παιδί είχα πάντα ένα επειχηρηματικό μυαλό ξεκινώντας από το να πουλάω καραμέλες , μπλουζάκια και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα Το διαδίκτυο έγινε ο κανβάς για να εκφράσω το πνεύμα της επιχειρηματικότητάς μου.

Σκεπτόμενος τα πρώτα δειλά βήματα της εταιρίας , μου φαίνεται απίστευτο αυτά που έχουμε καταφέρει. Η εταιρία ξεκίνησε από το υπόγειο μου με μια επένδυση της τάξεως των $10,000
και σήμερα έχει εκατομύρια χρήστες ανα τον κόσμο.

Πως αντέδρασαν συγγενείς και φίλοι σε αυτή την ιδέα;

Οι φίλοι μου ήταν σκεπτικοί αλλά τους άρεσε η ιδέα. Η μητέρα μου όμως ήταν κάθετα αντίθετη και ανησυχούσε. Όπως αρκετοί γονείς είναι αρνητικοι στην ιδέα του ρίσκου , η μητέρα μου δεν καταλάβαινε ότι μπορεί κανείς να βγάλει χρήματα από εταιρεία στο διαδίκτυο. Πέραν τούτου η φούσκα των εταιριών μέσω του διαδικτύου μεγάλωνε και εγώ είχα μια καλή θέση σε μια εταιρεία που ανήκε στις 500 καλύτερες της Αμερικής, οπότε φεύγοντας από αυτή την ασφαλή θέση σε κάτι άγνωστο την έκανε να πιστεύει ότι ήταν μια επαγγελματική αυτοκτονία.

Θεωρείς τον ευατό σου τον μέσο Ιρανό;

Υποθέτω έχει να κάνει με το πως το ερμηνεύει κανείς. Έζησα στο Ιράν για 3 χρόνια και 5 χρόνια στην Γαλλία πριν μετακομίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πίστευω ότι έχω αποκομήσει τα καλύτερα στοιχεία από τις 3 διαφορετικές κουλτούρες.
Ο τρόπος που μου αρέσει να προσεγγίζω τα πράγματα είναι να πέρνω τα καλύτερα στοιχεία από κάθε κουλτούρα. Έχω επισκεφθεί 20 χώρες μέχρι σήμερα και ελπίζω να το διπλασιάσω αυτό καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μου.

Πως σου ήρθε η ιδέα για το  EligibleGreeks.com?

Το EligibleGreeks.com ήταν η δεύτερη σελίδα γνωριμιών που ξεκίνησα. Είδα ένα κενό σε αυτή την αγορά , ειδικά για τους Έλληνες μετανάστες και κινήθηκα γρήγορα ώστε να το αναπληρώσω.

Γιατί επέλεξες το όνομα αυτό?

Ήταν από τα λίγα διαθέσιμα ονόματα και είχε ακριβώς την ουσία που αναζητούσα, Έλληνες που έχουν προϋποθέσεις. Πολλά από τα άλλα ονόματα ήταν ήδη καταχωρημένα και πολύ ακριβά για εμένα να τα αγοράσω.

Πόσοι χρήστες είναι εγγεγραμένοι στο  EligibleGreeks.com?

Ανέρχονται περι των 100,000 μελών και είμαστε οι πρώτοι σε επισκεψημότητα από Ελληνικές ιστοσελίδες γνωριμιών στον κόσμο.

Έχεις υπαλλήλους στην Έλλαδα;

Ναι έχουμε και δουλεύουν για την μετάφραση του EligibleGreeks.com στα Ελληνικά που θα είναι διαθέσιμη σε λίγο καιρό. Έχουμε μεγαλώσει το προσωπικό μας στην Ελλάδα και συνεχίζουμε στις απαιτήσεις της αγοράς.

Έχεις επισκεφεθεί την Ελλάδα;

Επισκέφθηκα την Αθήνα και την Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι. Τι φοβερή χώρα! Κάνουμε προσπάθειες να επεκτίνουμε τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα οπότε και σχεδιάζω ένα ταξίδι στους επόμενους μήνες. Οι Έλληνες ξέρουν πως να χαίρονται την ζωή, ζούνε έντονα το παρόν χωρίς να σκέφτονται το μέλλον. Μ᾽αρέσει αρκετά αυτός ο τρόπος ζωής.

Είσαι καλός στο να βγαίνεις ραντεβού; (Μέσω Internet και στον πραγματικό κόσμο)

Το να γνωρίζεις ανθρώπους μέσω ιστοσελίδων για γνωριμίες είναι πιο εύκολο για εμένα από το να γνωρίσω στον πραγματικό κόσμο. Όταν κάποιος είναι πολυάσχολος δεν έχει χρόνο για να γνωρίζει νέα πρόσωπα όταν βγαίνει. Το διαδίκτυο προσφέρει σίγουρα περισσότερες πιθανότητες για να είσαι πιο κοινωνικός και να γνωρίσεις άτομα για να βγεις. Είναι αρκετά εύκολο αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ελέγξεις το προφιλ κάποιου να ανταλλάξετε μερικά e-mail να μιλήσετε στο τηλέφωνο και να συναντηθείτε. Επίσης, ρωτάς αν ήμουν καλός. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία όπως στην ταινία του Will Smith Hitch” αλλά αρκετά καλός ώστε να γνωρίστω με κάποια.

Τι μπορείς να μας πεις σχετικά με την συμπεριφορά των μελών του EligibleGreeks.com σε σύγκριση με τους χρήστες των άλλων ιστοσελίδων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Σε σύγκριση με τους χρήστες άλλων εθνικοτήτων οι χρήστες του EligibleGreeks.com είναι κυρίως ανοιχτόμυαλοι και εκφραστικοί άνθρωποι. Τα ραντεβού μέσω του διαδικτύου δεν αποτελούν ταμπού για τους Έλληνες όπως σε άλλες κουλτούρες όπου προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μια απόδειξη αυτού είναι η προθυμία των μελών να μοιράζονται μαζί μας τις συναντήσεις με ευχάριστο τέλος και να τις κάνουν διαθέσιμες και προς τους χρήστες.

Πες μου 4 επίθετα που σε προσδιορίζουν.

Ωχ, καλύτερα να ρωτούσες κάποιον άλλον να σου πει για εμένα, αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα… ειλικρινής, συμπονετικός, έχω γνώθις εαυτόν και είμαι ονειροπόλος.

Τι κάνεις συνήθως στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ελεύθερος χρόνος; Τι είναι αυτό; Αστειεύομαι…πηγαίνω στο γυμναστήριο τακτικά, πεζοπορία και καγιάκ. Μου αρέσουν και οι φάρσες, με κρατάνε χαλαρό

Ποιό είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο (Επαγγελματικό και προσωπικό)

Θέλω να να εξελίσσομαι σαν άτομο και να γίνομαι όλο και πιο  . Επαγγελματικά ονειρεύομαι αρκετά πράγματα όπως να διευρύνω την εταιρία μου  NicheClick Media να βελτιώσω τις ιστοσελίδες ώστε να παρέχουν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες για τα μέλη μας. Πέρνω στα σοβαρά τα όνειρά μου γι αυτό και το όραμα μου καρποφορεί κατα κάποιο τρόπο.

Τι έχεις σπουδάσει;

Έχω σπουδάσει χίλιους και έναν τρόπους να χάσεις το μάθημα. (Γέλια) Ήμουν πολύ τεμπέλης ως μαθητής. Αποφοίτησα από τη σχολή διεθνών σπουδών του πανεπιστημίου Λαρκ του Γουόρτσεστερ στην Μασαχουσέτη.

Περιέγραψε μας μια τυπική σου μερα.

Μια τυπική μέρα αποτελείτε από αρκετό χρόνο ανάλυσης και σκέψης. Ακόμα και όταν είμαι στο κρεβάτι ή στο ντους ή οδηγώ σκέφτομαι συνέχεια πως θα βελτιώσω τις υπηρεσίες των ιστοδελίδων μας και πως το διαδίκτυο γενικά μπορεί να καλυτερέψει τη ζωή των ανθρώπων.

Πόσες ώρες είσαι στον υπολιγιστή ή σε φορητές συσκευές;

Θα έλεγα περίπου 12 με 13 ώρες την ημέρα. Το ωραίο είναι ότι με την ασύρματη κάρτα σύνδεσης στο διαδίκτυο, το ασύρματο δίκτυο(Wi-Fi), το Μπλακμπέρυ και το i-Phone μπορώ να κινούμαι συνέχεια και παράλληλα να ολοκληρώσω μια δουλειά. Είμαι εθισμένος στο διαδίκτυο. Ευτυχώς η κοπέλα μου δεν έχει πρόβλημα με αυτό.

Σχετικά με την NicheClick Media:

H NicheClick Media, συνδέει online προορισμούς ενώ παράλληλα ενημερώνει και ψυχαγωγεί και  προσφέρει παροχές στους ανθρὠπους. Λειτουργεί ως εκκολαπτήριο ιδεών ενώ πρόκειται για μία αυτόνομη και πρωτοπόρα εταιρεία που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επικοινωνίας σε διαφορετικές εθνικότητες.

Η εταιρία World Singles, LLC μία από τις μεγαλύτερες του χώρου, παρέχει εργαλεία επικοινωνίας για τις παρακάτω κοινότητες: Άραβικη, Αλβανική, Αρμένικη, Αιθιοπία, Ελληνική, Ιρανική και Τούρκικη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 από το Σαϊντ Αμίν και διατηρεί τα κεντρικά γραφεία της στο Αλίσο Βιέχο της Καλιφόρνια. Διατηρεί μια συνοχή ιστοσελίδων για διαδικτυακές γνωριμίες στοχεύοντας σε συγκεκριμένες εθνικές κοινότητες όπως  EligibleGreeks.com, ArabLounge.com, IranianPersonals.com, ItalianoSingles.com, TurkishPersonals.com, AlbanianPersonals.com and HyeSingles.com.com (Armenian community). Η World Singles παρέχει ένα ασφαλές ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον όπου άτομα με κοινά ενδιαφέροντα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις να περάσουν καλά και ίσως να γίνουν και φίλοι.

2 COMMENTS

  1. I would like some information about how to be registered in Eligiblegreeks.com and feel secure.I said that because i amintersted about a woman’s profile that today I saw.I amtrying to contact and give my number of card or make a deposit in cash bank that related with Elligiblegreeks.com for 6months 150Euros for example and then stop the organism takes 150 euros.It says that if you don’t stop or give some information they will take from your credit card 150Euros.I didn’t want to use my credit card.I want to make a deposit in cash account related with that and then have no obligation to pay again after 6 months.One phone number that I saw in Usa .I called fromGreece from a Card Phone and it was syaing that number does not exist.I want some info with simple way in a few lines

Leave a Reply