Ο Έλληνας σεναριογράφος του “Wanted 2”

Ο Έλληνας σεναριογράφος του “Wanted 2”

Ο Έβαν Σπηλιωτόπουλος, γνωστός στους περισσότερους ως σεναριογράφος του “Pooh’s Heffallump” και “Lion King” υπέγραψε με τη Universal ώστε να γράψει το σενάριο για το σίκουελ της ταινίας “Wanted’. To “Wanted 2” είναι μια ταινία περιπέτειας και γι’ αυτό η επιλογή του Σπηλιωτόπουλου που είναι γνωστός από την ανάμειξη του σε παιδικές ταινίες προκάλεσε έκπληξη σε όσους δεν ήξεραν ολόκληρο το βιογραφικό του.

Το πρώτο σενάριο που έγραψε ήταν το 1988, της cult τηλεταινίας επιστημονικής φαντασίας Gangster World -παρωδία μεταξύ φιλμ νουάρ και ασιατικής ταινίας πολεμικών τεχνών. Το 2001, πρoσελήφθη από τη Walt Disney Pictures ως συν-σεναριογράφος της ταινίας Jungle Book 2, που ξεπέρασε τα εκατό εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως.

Η συνεργασία του με τη Disney συνεχίστηκε σε άλλες animation ταινίες (μεταξύ των οποίων Οι τρεις σωματοφύλακες, υποψήφια για αρκετά Annie Awards και Βραβεία DVDX, Pooh’s Heffalump Movie, υποψήφια για δύο Βραβεία Όσκαρ και άλλες).

Πρόσφατα ο Έβαν έγραψε το σεναριο για την ταινία “Agnes Quill: An Anthology of Mystery” της Paramount καθώς και το σενάριο για την ταινία του Αριστομένη Τσίρμπα, “Battle for Terra” .
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες.

NO COMMENTS

Leave a Reply