Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άτζελες ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα ταινιών

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άτζελες ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα ταινιών

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άτζελες (LAGFF) ανακοίνωσε το πρόγραμμα ταινιών για το 5ο ετήσιο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί 9-12 Ιουλίου στο Laemmle’s Sunset 5 στο Χόλυγουντ.

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινότητα της Αμερικής έχει κάνει θαύματα στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, συμβάλλοντας στην προώθηση του νέου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι μάρτυρας της αναγνώρισης της νέας γενιάς στους κινηματογραφικούς κύκλους, η οποία σπάει τα δεσμά του παρελθόντος και «επιβάλλει» τις ιδέες της. Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί ο Γιώργος Λάνθιμος με τον «Κυνόδοντα.

Φέτος, οι ταινίες εκπροσωπούν όλες της πτυχές του ελληνικού τρόπου ζωής. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις εξής ταινίες: το ντοκιμαντέρ “PELICAN’S WATCH”, την τανία “MY SWEET CANARY”, το ντοκιμαντέρ “MIKIS THEODORAKIS, COMPOSER” σε πρώτη προβολή στις Η.Π.Α., το “BURNING HEADS” σε παγκόσμια πρεμιέρα, τις ταινίες “BILOBA” και  “THE DEATH I DREAMED OF” (Ο θάνατος που ονειρεύτηκα), το “HARISMA” και το “KNIFFER”, το “WITHOUT BORDERS” (Χωρίς Σύνορα) και το ντοκιμαντέρ “THE GAME MUST GO ON”(Τα παιδία δεν παίζει)

Το Φεστιβάλ θα διεξάγει και τελετή απονομής βραβείων στο Writers Guild Theater του Μπέβερλι Χιλς, όπου θα παρευρεθεί και θα βραβευτεί και ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Το κοινό, εκτός των άλλων, θα έχει την ευκαιρία αν δοκιμάσει ελληνικά πιάτα από την γνήσια μεσογειακή κουζίνα που θα προσφερθούν μετά την απονομή.

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν ευχαριστημένοι που επεκτείνουν το Φεστιβάλ πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Εισιτήρια διατίθενται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ LAGFF.org από τις 10 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://lagff.org

NO COMMENTS

Leave a Reply