Νικήτρια στα ΕΜΜΥ η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Τζουλιάνα Μαργκούλις

Νικήτρια στα ΕΜΜΥ η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Τζουλιάνα Μαργκούλις

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Τζουλιάνα Μαργκούλις, πρωταγωνίστρια στο σίριαλ «The Good Wife», απέσπασε το βραβείο ΕΜΜΥ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για δραματική σειρά. Είναι το δεύτερο ΕΜΜΥ που αποσπά στη διάρκεια της καριέρας της η γνωστή ηθοποιός (το είχε πάρει ξανά το 1994 για το ρόλο της στην «Εντατική»), ενώ άλλες οκτώ φορές υπήρξε υποψήφια. Στην κατηγορία αντρικής ερμηνείας σε δραματική σειρά ο «Dr House» Χιου Λόρι έχασε το βραβείο από τον Κάιλ Τσάντλερ του «Friday Night Lights».
Η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε ΕΜΜΥ γυναίκας ερμηνείας σε μίνι σειρά για το ρόλο της στο «Mildred Pierce», όπου υποδύεται μία γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τη φτώχεια. Ο συμπρωταγωνιστής της στη σειρά, Γκάι Πιρς, κέρδισε βραβείο β’ ανδρικού ρόλου. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας σε μίνι σειρά απέσπασε ο Μπάρι Πέπερ για το ρόλο του ως Μπόμπι Κένεντι στη σειρά «The Kennedys».
Το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Μάρτιν Σκορσέζε για τον πιλότο του «Broadwalk Empire».
Καλύτερη δραματική σειρά αναδείχθηκε το σίριαλ «Mad Men» και καλύτερη κωμική το «Modern Family» (το οποίο απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία).
Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Fox να λογοκρίνει βίντεο στο οποίο ο Αλεξ Μπόλντουιν αστειευόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ, στην οποία ανήκει και το τηλεοπτικό δίκτυο.

NO COMMENTS

Leave a Reply