Η Ivana Chubbuck συναντά Έλληνες ηθοποιούς

Η Ivana Chubbuck συναντά Έλληνες ηθοποιούς

Στο πλαίσιο του Act and Re- Act: Master Classes που αποτελεί ένα καινούριο θεσμό πάνω στην εκπαίδευση και τις Τέχνες, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει Master Classes από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στην κινηματογραφική βιομηχανία των Η.Π.Α., είτε εκπαιδεύοντας μεγάλους πρωταγωνιστές, είτε παράγοντας οι ίδιοι επιτυχημένο καλλιτεχνικό έργο, ξεκινώντας το Δεκέμβριο με το Master Class της Ivana Chubbuck.

Η μεγαλύτερη ίσως καθηγήτρια υποκριτικής του Χόλυγουντ έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική διάλεξη γύρω από τον τρόπο που δουλεύουν οι περισσότεροι αστέρες του σύγχρονου κινηματογράφου.
Έχοντας δουλέψει με ανθρώπους όπως η Halle Berry, για την ερμηνεία που της χάρισε το Oscar στην ταινία Monsters Ball, αλλά και Brad Pit, Kate Hudson, James Franco, Jake Gyllenhaal, Elizabeth Shue, Charlize Theron, Jon Voight, Jim Carrey, Eva Mendes και πολλούς άλλους, ιδρύτρια του Ivanna Chubbuck Studio, θα μιλήσει για την δική της τεχνική – The Ivanna Chubbuck Technique (Lee Strasberg, Miesner) και για τον τρόπο με τον οποίο εφοδίασε τους παραπάνω και περισσότερους ηθοποιούς στην κατάκτηση του Χρυσού Αγαλματιδίου.

Επίσης θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των ηθοποιών και σκηνοθετών που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάλεξη – σεμινάριο.
Τέλος θα εφαρμόσει την τεχνική της σε όποιους ηθοποιούς έχουν έτοιμο ένα μονόλογο, ή κάποια σκηνή από οποιοδήποτε έργο επιθυμούν. Ωστόσο, για τη συμμετοχή στο Master Class δεν απαιτείται τίποτε περισσότερο από ένα σημειωματάριο κι ένα μολύβι.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ηθοποιός και μαθητής της Ivana Chubbuck, Χρήστος Βασιλόπουλος

Η Ivana Chubbuck είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα του Ivana Chubbuck Studio καθώς επίσης δημιουργός της πρωτοποριακής και ευρέως εφαρμοζόμενης Τεχνικής Chubbuck. Την παρούσα περίοδο προσφέρονται 16 προγράμματα σπουδών στη σχολή Ivana Chubbuck Studio, καλύπτοντας ένα φάσμα από εισαγωγικά μαθήματα έως και master classes. Η σχολή εστιάζει στην παραγωγή και καλλιέργεια ανταγωνιστικών ηθοποιών που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό επαγγελματικό περιβάλλον. Αποτελεί αποστολή μας ο εφοδιασμός των σπουδαστών μας με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να γίνουν επιτυχημένοι και να κάνουν δυναμικές, αποφασιστικές επιλογές στο επάγγελμά τους.

Κάποιοι από τους ηθοποιούς με τους οποίους η Ivana έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της τριακονταετούς και πλέον καριέρας της περιλαμβάνει βραβευμένους και υποψήφιους της Ακαδημίας Κινηματογράφου όπως:
Halle Berry, James Franco, Charlize Theron, Brad Pitt, Jake Gyllenhaal, Jon Voight, Kate Hudson, Elisabeth Shue, Djimon Honsou, Terence Howard, Catherine Keener

Σχεδόν κάθε χρόνο οι σπουδαστές της Ivana έχουν σημαντική παρουσία στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου (Oscars) στα βραβεία Emmy, στις Χρυσές Σφαίρες, στα βραβεία Tony και σε πολλά άλλα διεθνή βραβεία. Για την απονομή του 2006 οι σπουδαστές της Ivana υπήρξαν υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία υποκριτικής: Καλύτερου Άνδρα Ηθοποιού, Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού, Καλύτερου 2ου Ρόλου από Άνδρα Ηθοποιό, Καλύτερου 2ου Ρόλου από Γυναίκα Ηθοποιό.
Η Ivana δουλεύει κατ’ ιδίαν με περισσότερου από 100 σταρ πρώτης γραμμής του Χόλυγουντ, με σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς. Έχει επίσης διατελέσει επισκέπτρια ειδική καθηγήτρια στη Σχολή Δραματικής Τέχνης Juilliard της Νέας Υόρκης, διδάσκοντας σε μια ομάδα επίλεκτων φοιτητών του 4ου έτους. Έχει επίσης διδάξει σε εργαστήρια ανά τον κόσμο, όπως στην Αυστραλία, στη Δανία, στην Ολλανδία, στο Λονδίνο, στο Ισραήλ στον Καναδά και αλλού.

Η Ivana Chubbuck έχει τιμηθεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρωσίας (έχει Ρωσική καταγωγή) με το Βραβείο Έργου Ζωής για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία του κινηματογράφου δίπλα στους Leonardo Dicaprio, William Friedkin, και Francis Ford Coppola.

NO COMMENTS

Leave a Reply