Τέσσερα χρόνια φυλακής για τους εκβιαστές του John Stamos

Τέσσερα χρόνια φυλακής για τους εκβιαστές του John Stamos

Θύμα εκβιασμού είχε πέσει πριν από μερικούς μήνες ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός από ένα ζευγάρι που του ζητούσε 680.000 δολάρια προκειμένου να μη δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που υποτίθεται ότι τον έδειχναν μαζί με στρίπερς να κάνει χρήση κοκαΐνης. Ο 46χρονος ηθοποιός, που είχε απευθυνθεί τότε στο FBI για τη σύλληψη των εκβιαστών, κέρδισε τελικά τη δίκη εναντίον τους.

Στις έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί, οι επιθεωρητές στο σπίτι του ζευγαριού βρήκαν τρεις φωτογραφίες του Stamos, καθώς και χαρτιά όπου αναφερόταν το όνομα και το τηλέφωνό του. Βρέθηκαν ακόμα σημειώσεις με τα τηλέφωνα τριών περιοδικών, στα οποία προφανώς θα απευθύνονταν οι εκβιαστές προς δημοσίευση του εν λόγω φωτογραφικού υλικού, αν ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός δεν τους έδινε τα χρήματα που ζητούσαν. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν το περιεχόμενο των φωτογραφιών, αλλά είπαν ότι αυτές ίσως εξέθεταν τη φήμη του Στάμος αν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Την περασμένη Πέμπτη το δικαστήριο έκρινε ένοχους την 24χρονη Άλισον Κος και τον 31χρονο Σκοτ Σιπόλα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τώρα ποινή έως και πενταετούς φυλάκισης. Οι δυο τους είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2009 στο αεροδρόμιο του Πρίνστον, όταν ένας πράκτορας του FBI προσποιήθηκε πως ήταν εκπρόσωπος του Στάμος που θα τους παρέδιδε τα χρήματα που είχαν ζητήσει.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply