Τo «μανιφέστο» της Κατερίνας Μουτσάτσου κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί...

Τo «μανιφέστο» της Κατερίνας Μουτσάτσου κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις

Θραύση κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από μερικές ημέρες στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου, μέσω του οποίου διαμαρτύρεται για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από πολλούς ξένους εναντίον της Ελλάδας.

Η νεαρή η ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες, υπερασπίζεται μέσω του βίντεο τη χώρα μας και τις συνήθειες των Ελλήνων, ενώ ανεβάζει τους τόνους, φωνάζοντας στο τέλος, συναισθηματικά φορτισμένη «Με λένε Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα!».

Το βίντεο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ η νεαρή ηθοποιός δέχτηκε  αυστηρή κριτική ότι απλά αντέγραψε ένα καναδικό διαφημιστικό για μπύρα για τη δική της προβολή.

Η ηθοποιός έδωσε τη δική της απάντηση  σε όσους την κατηγόρησαν ότι το μανιφέστο της υπέρ της Ελλάδας ήταν μια απλή αντιγραφή,  μέσα από τη σελίδα της στο Facebook:  “Το video που έφτιαξα ακολούθησε τα πρότυπα του καναδικού. Δεν με πειράζει να αντιγράψω κάτι, αν μπορώ να βγάλω από αυτό κάτι πρωτότυπο κι εδώ η πρωτοτυπία εντοπίζεται στο σενάριο. Τελικά δεν έχει καμία σημασία γιατί το έκανα. Το έκανα γιατί έτσι ήθελα. Καλώς ήλθατε στο internet. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και το ίδιο κι εσείς”.

Σε πολλά blog το βίντεο καταδικάζεται ως “καθόλου πρωτύτυπο” και “μία απλή αντιγραφή” που υποτιμάει την νοημοσύνη του κοινού κάνοντας επίδειξη της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και του φυσικού πλούτου της χώρας υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου. Άλλοι χρήστες στο Διαδίκτυο σχολιάσαν θετικά την προώθηση της χώρας μέσω του βίντεο της Μουτσάτσου, αλλά διατηρήσαν τις αμφιβολίες τους ως προς τα κίνητρα της ηθοποιού.

Κάποιοι άλλοι bloggers ανταποκρίθηκαν πιο θετικά στο βίντεο και τo περιέγραψαν ως μια προσωπική προσπάθεια να διαμαρτυρυθούν για την άδικη και μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος Ελλάδα και τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι το είδαν ως μια προσπάθεια ενός Έλληνα του  εξωτερικού να ενισχύσει το ηθικό των Έλληνων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτου παρακάτω:

NO COMMENTS

Leave a Reply