Ελληνο αμερικανός έφηβος εκπλήσσει το Χόλιγουντ με εφαρμογή iPhone

Ελληνο αμερικανός έφηβος εκπλήσσει το Χόλιγουντ με εφαρμογή iPhone

Πολλοί έφηβοι χρησιμοποιούν εφαρμογές στα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που τις δημιουργούν. Η εφαρμογή Pixcisely, που αρχικά δημιουργήθηκε για την κινηματογραφική βιομηχανία για να εξασφαλίζεται η σταθεροποίηση ορισμένων σκηνικών στοιχείων, των κοστουμιών και του μακιγιάζ κατά  την παραγωγή και μετα-παραγωγή (postproduction), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα πράγματα. Μπορείτε απλά να πάρετε μια οποιαδήποτε φωτογραφία και να την αποθηκεύσετε με έναν τίτλο για μελλοντική χρήση.

Πριν από δύο καλοκαίρια, ο Ελληνοαμερικάνος έφηβος Clint Thodos από το San Mateo της Καλιφόρνια που δούλευε για ταινίες στο Χόλιγουντ, παρατήρησε ότι δεν ξαναδημιουργούνταν τα πάντα καθ’ όλη τη διαδικασία γυρισμάτων. «Όταν έκανα την πρακτική μου σε μια ταινία το περασμένο καλοκαίρι, συνειδητοποίησα ότι συγκεκριμένα σκηνικά στοιχεία, τα κουστούμια καθώς και το  μακιγιάζ έπρεπε να δημιουργηθούν ξανά την επόμενη μέρα», δηλώνει ο Thodos.«Ωστόσο, πολλές φορές δεν ξαναδημιουργούνταν όλα  όπως ακριβώς θα έπρεπε. Μερικές φορές πολλά πράγματα από τα γυρίσματα, και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, όπως ρούχα ή άλλα αντικείμενα αλλάζουν ή εξαφανίζονται από την οθόνη μέσω του μοντάζ».

Και τότε ήταν που του ήρθε η ιδέα: Γιατί να μην υπάρχει μια εφαρμογή για το iPhone που θα επιτρέψει στα συνεργεία των ταινιών να αναδημιουργήσουν τις σκηνές σε χρόνο μηδέν; «Η συνολική διαδικασία διήρκεσε περίπου ένα χρόνο από την αρχική ιδέα μεχρι την επιτυχή υλοποίησή της στο App Store της Apple,” εξηγεί ο Thodos, ο οποίος σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και παιχνίδια για πλατφόρμες κινητών.

«Αυτή την περίοδο δουλεύω πάνω σε μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν κυκλοφορήσει η Android έκδοση της εφαρμογής, και σχεδιάζω να δημιουργήσω  και άλλες εφαρμογές. Ελπίζω να έχω και ένα παιχνίδι για το iPhone / iPad στο εγγύς μέλλον. «Εσείς απλά επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε και το Pixcisely σας επιτρέπει να αλλάξετε τη διαφάνεια και τη γραμμή επάνω στη φωτογραφία με την τρέχουσα προβολή μέσα από την κάμερα. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή διαφάνειας μπορείτε να δείτε τι λείπει, τι έχει μετακινηθεί ή αλλάξει, και να το διορθώσετε, έτσι ώστε η φωτογραφία να ευθυγραμμίζεται τέλεια με αυτό που φαίνεται μέσα από την κάμερά σας. Η μπάρα της διαφάνειας μπορεί να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί με ένα απλό άγγιμα στη δεξιά πλευρά της οθόνης, σε περίπτωση που πρέπει να δείτε όλα αυτά που βρίσκονται στη δεξιά μεριά.»

«Είναι συναρπαστικό, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από την  κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και από την αστυνομία και την πυροσβεστική σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», σημείωσε ο Thodos, ο οποίος θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στον τομέα των επικοινωνιών σε ένα από τα πανεπιστήμια της Νότιας Καλιφόρνια.

«Νομίζω αυτή η εφαρμογή έχει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης», πρόσθεσε ο Ελληνοαμερικάνος έφηβος. « Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση των βιτρινών σε μαγαζιά ή για την φωτογράφιση δωματίων από κτηματομεσιτικές εταιρίες. Σκεφτείτε πόσο συχνά προσπαθείτε να ξαναδημιουργήσετε κάτι που κάνατε στο παρελθόν – διακοσμήσεις δωματίων, τακτοποίηση ρούχων και άλλων αντικειμένων μακιγιάζ και κοστούμια για ταινίες κ.λπ., ο κατάλογος είναι ατελείωτος».

NO COMMENTS

Leave a Reply