“Έφυγε” η Patty Andrews

“Έφυγε” η Patty Andrews

Andrews-Sisters-300x243Η Patty Andrews, το νεότερο και τελευταίο εν ζωή μέλος του μουσικού γκρουπ “The Andrews Sisters”, έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου, από φυσικά αίτια σε ηλικία 94 ετών.

Τo μουσικό γκρουπ των αδερφών  Andrews έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς τραγουδούσαν εύθυμα και αισιόδοξα τραγούδια στους στρατιώτες που υπηρετούσαν την πατρίδα τους. Η επιτυχία τους “Boogie Woogie Bugle Boy” εκτοξεύθηκε στην κορυφή των charts καθώς οι λάτρεις της αμερικανικής μουσικής άρχισαν να απολαμβάνουν το μουσικό αυτό τρίο …

Ο πατέρας των κοριτσιών ήταν Έλληνας ενώ η μητέρα τους ήταν από την Νορβηγία, όταν το εστιατόριο του πατέρα τους έκλεισε οι αδερφές δημιούργησαν το γκρουπ και ξεκίνησαν περιοδεία ως μουσικό συγκρότημα για να στηρίξουν την οικογένεια, η Patty ήταν τότε 7 χρονών. Το 1951 η Patty αποφάσισε να αφήσει το συγκρότημα και να εξερευνήσει άλλες επιλογές που είχε, ωστόσο οι αδερφές ενώθηκαν ξανά το 1956. Το 1967 και μετά την ηχογράφηση αρκετών τραγουδιών η μεγαλύτερη αδερφή,  LaVerne, πέθανε. Η  Maxene και η Patty ωστόσο συνέχισαν τις εμφανίσεις τους ως γκρουπ για έναν ακόμα χρόνο.  Οι δυο αδερφές στη συνέχεια ενεπλάκησαν σε μια δημόσια διαμάχη, ενώ βρέθηκαν από κοντά μόνο λίγες φορές πριν φύγει από την ζωή η Maxene το 1995.

Η μουσική των ” The Andrews Sisters” παραμένει ζωντανή ακόμα και σήμερα μέσα από νέους καλλιτέχνες όπως η Christina Aguilera ή η Bette Midler που επηρεάστηκαν από αυτή. Το 1998 το μουσικό τρίο συμπεριελήφθη στο Vocal Group Hall of Fame.

NO COMMENTS

Leave a Reply