Η ελληνο δανέζικης “καταγωγής” ταινία “A Royal Affair” πάει στα Όσκαρ …

Η ελληνο δανέζικης “καταγωγής” ταινία “A Royal Affair” πάει στα Όσκαρ …

77858_Medium “A Royal Affair” είναι ο τίτλος της ταινίας του Ελληνοδανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Nikolaj Arcel, η οποία επιλέχθηκε από την Ακαδημία να συμμετέχει στα φετινά Όσκαρ.

Πρόκειται για ένα ιστορικό δράμα με πρωταγωνιστές τους Mads Mikkelsen, Alicia Vikander και Mikkel Følsgaard. Η ιστορία της ταινίας εξελίσσεται τον 18ο αιώνα κατά της διάρκεια της βασιλείας του Χριστιανού VII   της Δανίας και αφορά το ρομάντζο της  Βασίλισσας με τον βασιλικό γιατρό.

Η ταινία θα διαγωνιστεί στα Όσκαρ εκπροσωπώντας την Δανία στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, να πούμε πως είχε προταθεί και για χρυσή σφαίρα στην ίδια πάλι κατηγορία, αλλά έχασε την διάκριση από το γαλλικό δράμα “Amour” του Micheal Haneke.

Ο  Nikolaj Arcel, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός για την συμμετοχή του ως σεναριογράφος στην δενέζικη εκδοχή του “The Girl with the Dragon Tattoo”, έκανε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά το 2004, ενώ η “A Royal Affair” είναι η πέμπτη του ταινία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας.

1 COMMENT

  1. Δεν αναφέρεται η ελληνική καταγωγή του σκηνοθέτη, μόνο η δανέζικη σε ιστοσελίδες που αναφέρονται στην βιογραφία του, όπως π.χ. στη wikipedia.Πρόκειται για φήμη, αναφέρεται κάπου; Αν μπορείτe να μου επιβεβαιώσετε την πηγή;
    Ευχαριστώ,
    Μ.

Leave a Reply