Ο Ελληνοδανός σκηνοθέτης του “A Royal Affair” μιλά για τα Όσκαρ

Ο Ελληνοδανός σκηνοθέτης του “A Royal Affair” μιλά για τα Όσκαρ

NikolajArcelΟ Ελληνοδανός σκηνοθέτης Nikolaj Arcel μιλάει στον Greek Reporter για την υποψηφιότητα του στα φετινά Όσκαρ με την ταινία “A Royal Affair”, την ελληνική του κληρονομιά αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον.

Ο Nikolaj Arcel έχει γράψει συνολικά 9 ταινίες, από τις οποίες ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει τις 4. Η τελευταία του ταινία,  “A Royal Affair”, αναφέρεται στο ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ της Βασίλισσας και του βασιλικού ιατρού κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Χριστιανού  VII της Δανίας, τον 18ο αιώνα. Η ταινία είχε ήδη μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες της φετινής χρονιάς και έχει προταθεί και για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Εδώ μπορείς να δεις την αποκλειστική συνέντευξη του σκηνοθέτη στο Greek Reporter, στην οποία μας μιλά και στα ελληνικά..

Μέχρι τώρα το   “A Royal Affair”, έχει προβληθεί σε περίπου 70 χώρες. Έχει κερδίσει δύο ασημένιες Άρκτους στο Φεστιβάλ  Κινηματογράφου του Βερολίνου 2012, ενώ εκτός από τις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και στα Όσκαρ ήταν επίσης υποψήφια για το βραβείο Επιλογής Κριτικών.

Ο Nikolaj Arcel, ο πατέρας του οποίου ήταν από την Δανία και η μητέρα του από την Μυτιλήνη, αποφοίτησε από τη σχολή κινηματογράφου το 2001.  Εκτός από την σκηνοθεσία ασχολείται επίσης πετυχημένα με τη συγγραφή σεναρίου, είναι ο σεναριογράφος της σουηδικής εκδοχής της ταινίας “Το κορίτσι με το Τατουάζ”, ενώ έχει κάνει και άλλα πολλά σενάρια.

Τέλος να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης με δύο δικές του ταινίες στη δεκάδα του δανέζικου  box office .

NO COMMENTS

Leave a Reply