Κυκλοφορία νέου βιβλίου με τα απομνημονεύματα του Σπύρου Π. Σκούρα

Κυκλοφορία νέου βιβλίου με τα απομνημονεύματα του Σπύρου Π. Σκούρα

image001-195x300Ο Σπύρος Π. Σκούρας θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες μετανάστες (1893-1971)στην αμερικανική ιστορία και τώρα ένα βιβλίο έρχεται να καταγράψει τις αναμνήσεις του και φωτίσει την πορεία της ζωής του.

Για πρώτη φορά θα δούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων τα απομνημονεύματα του Σπύρου Π. Σκούρα από τον συγγραφέα Ilias Chrissochoidis. Στα 60 χρόνια της μακρόχρονης καριέρας του ο Σπύρος Π. Σκούρας ασχολήθηκε με δύο βιομηχανίες, αυτή του κινηματογράφου και την ναυτιλία. Ενώ μετέτρεψε την Twentieth Century-Fox σε παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο του κινηματογράφου εισάγοντας το σινεμασκόπ στο Hollywood. Ο μοναδικός φακός χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα ταινιών ευρείας οθόνης και προκάλεσε επανάσταση στον κινηματογράφο.

Επίσης έγινε πολύ γνωστός για την δράση του που έσωσε εκατομμύρια Έλληνες από την πείνα και τις αρρώστιες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η έκδοση του βιβλίου συνέπεσε με την 120η επέτειο από την γέννηση του Σπύρου Π. Σκούρα , ενώ αποτελεί παράλληλη συνεισφορά στην ελληνική διασπορά της Αμερικής αλλά και στην ιστορία του κινηματογράφου. Αποτελώντας έμπνευση για της νέες γενιές να συνεχίζουν να συνδυάζουν τα υψηλά ιδανικά και τις επιχειρηματικές ικανότητες υπηρετώντας τα κοινά.

NO COMMENTS

Leave a Reply