Ο σκηνοθέτης της ταινίας “Before Midnight” για την Ελλάδα: “Την αγάπησα”

Ο σκηνοθέτης της ταινίας “Before Midnight” για την Ελλάδα: “Την αγάπησα”

3-300x211

Η ταινία “Before Midnight” που αποτελεί την συνέχεια των ταινιών “Before Sunset” και “Before Sunrise” έκανε το ντεμπούτο της στο φεστιβάλ  SXSW στο Ώστιν του Τέξας το βράδυ του Σαββάτου.

Η ταινία γυρίστηκε στη Ελλάδα από τον σκηνοθέτη Richard Linklater, ο οποίος πήρε μέρος σε συζήτηση που ακολούθησε την προβολή του  “Before Midnight” στο Paramount festival. Ανάμεσα στις ερωτήσεις του ακροατηρίου ήταν και η ερώτηση

“Γιατί στην Ελλάδα;”, στην οποία ο Linklater απάντησε “Την αγάπησα… Απλά είχα ένα υπέροχο συναίσθημα.”.

Ο σκηνοθέτης συζήτησε επίσης την “πολύ έντονη σχέση του να κάνεις μια ταινία” λέγοντας πως είναι μια “υπέροχη δημιουργική εμπειρία”.

Η τρίτη ταινία της σειράς ακολουθεί τον Jesse (Ethan Hawke) και την Celine (Julie Delpy), εννιά χρόνια μετά το τελευταίο τους ευρωπαϊκό ραντεβού στο “Before Sunset” και σχεδόν δύο δεκαετίες από την πρώτη τους συνάντηση σε εκείνο το τρένο για Βιέννη στο “Before Sunrise”. Ο Jesse προσπαθεί να διατηρήσει την σχέση του με τον έφηβο πια γιο του από την πρώην γυναίκα του, τον Hank που ζει με την μητέρα του στο Σικάγο. Ο Hank πέρασε το καλοκαίρι με τον πατέρα του και την Celine σε ένα ελληνικό νησί τον και τον αφήνουν στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του. Όσον αφορά τους δυο κεντρικούς ήρωες ο Jesse συνεχίζει να είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας, ενώ η Celine βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι της καριέρας της καθώς σκέφτεται μια δουλειά στην κυβέρνηση.

 

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply