“Μεγάλοι επιστήμονες”

“Μεγάλοι επιστήμονες”

aristotle“Great scientists”, δηλαδή “Μεγάλοι επιστήμονες” , είναι ο τίτλος του νέου μίνι ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί στο Chanel 5.

Το ντοκιμαντέρ θα εξετάζει την ζωή διάφορων επιστημών οι οποίοι επηρέασαν και διαμόρφωσαν επί της ουσίας τις πεποιθήσεις και την νοοτροπία του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και διαφωτίζει το κοινό σχετικά με την ζωή αυτών των ανθρώπων, την κοινωνία και τις συνθήκες στις οποίες έζησαν και δημιούργησαν.

Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς θα παρουσιαστεί το Αριστοτέλης, ο πρώτος άνθρωπος που είδε τον κόσμο ως ένα ενιαίο σύνολο. Ο Allan Chapman, ο παρουσιαστής της σειράς, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη θεωρία του Αριστοτέλη για τον κόσμο και τη θέση του στο σύμπαν.

Ο Αριστοτέλης δεν δημιούργησε απλά μια φιλοσοφία, αλλά η διδασκαλία του είχε αντίκτυπο στην πολιτική, την επιστήμη και τη θεολογία. Ήταν ο πρώτος επιστήμονας που πραγματικά έδωσε τα “φώτα” του στον κόσμο. Ένας φιλόσοφος που ακόμα και σήμερα πολλοί τον έχουν ψηλά.

Οι θεωρίες , οι γραφές του και τα λεγόμενα του επηρέασαν και διαμόρφωσαν τον κόσμο που σήμερα γνωρίζουμε, ενώ θα επηρεάζουν πάντα τις απόψεις των ανθρώπων.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply