Ο Eros Vlahos μιλά για την συμμετοχή του στο “Da Vinci’s Demons”!

Ο Eros Vlahos μιλά για την συμμετοχή του στο “Da Vinci’s Demons”!

Da Vinci's Demons 2013Ο Eros Vlahos μίλησε αποκλειστικά στο GreekReporterγια την συμμετοχή του στη νέα σειρά “Da Vinci’s Demons” , αλλά και για τις ελληνικές του ρίζες, όπως επίσης και πως είναι να ζεις έχοντας το όνομα “Έρωτας”, ο μυθικός δηλαδή γιος της Αφροδίτης Θεάς του έρωτα, κατά την ελληνική μυθολογία.

Πρώτη φορά που ξεχώρισε για το ταλέντο του ο Eros ήταν μόλις 12 ετών, όταν άνοιξε το 2008 το  Edinburgh Fringe Festival με ένα 50λεπτο κωμικό νούμερο, το οποίο μάλιστα είχε γράψει ο ίδιος!

Σήμερα ο Eros, αφού απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια το κωμικό του ταλέντο, πρόκειται να συμμετάσχει ως  Nico Machiavelli στην νέα σειρά “Da Vinci’s Demons”, που παρουσιάζει την άγνωστη ζωή του διάσημου LeonardoDaVinci και θα προβληθεί από το Starz.

Πως ξεκίνησε το θέμα με την ηθοποιία;

Ξεκίνησα με το να κάνω νούμερα   stand-up comedy από όταν ήμουν 9 χρονών. Υπήρχε ένα φοβερό comedy club για παιδιά, όπου μπορούσες να σηκωθείς και να κάνεις αστεία, να κοροϊδέψεις τους γονείς σου μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ξεκίνησα λοιπόν κάνοντας αυτό … Μετά από μερικά χρόνια και αφού είχα μαζέψει αρκετό προσωπικό υλικό, ώστε να κάνω το δικό μου σόλο νούμερο, συμμετείχα στο Edinburgh Fringe Festival και τότε άρχισε η ανοδική πορεία.

Πως προετοιμάζεσαι για τον ρόλο σου ως NicoMachiaveliστο “DaVincisDemons”;

Θα ήθελα να πω πως πήγα στη Βρετανία και άρχισα να ψάχνω αρχαίους τάφους της Αναγέννησης, αλλά έπαιζα στο  PlayStation το “Assassin’s Creed 2”, το οποίο όμως βρίσκεται στη Φλωρεντία…

Πως ήταν η οντισιόν;

Ήταν ΠΟΛΥ μυστικοπαθείς σχετικά με το σενάριο, έτσι μου δόθηκε μόνο μια σκηνή να διαβάσω για τον Nico. Νόμιζα λοιπόν πως έπαιζε στηνEros-portrait-1 μία και μόνο αυτή σκηνή, μόνο όταν τελικά με επέλεξαν και μου έστειλαν τα σενάρια ανακάλυψα ποιος ήταν ο χαρακτήρας μου, αλλά και το πόσο καλή ήταν η σειρά.

Ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον πράγμα του να κάνεις γυρίσματα γι’ αυτή τη σειρά;

Όλες οι εκρήξεις! Προφανώς, ως έφηβος, έχω ένα φυσικό ένστικτο να εντυπωσιάζομαι με τέτοια πράγματα και το να βρίσκομαι ανάμεσα σε πυροτεχνήματα ήταν το καλύτερο μέρος των γυρισμάτων.

Η σειρά που γυρίζεται;

 Κάνουμε γυρίσματα στο Swansea της Ουαλίας, η οποία επιλέχθηκε ως το πιο κοντινό σε εμφάνιση μέρος, εναλλακτικά της Φλωρεντίας. Βρέχει κυριολεκτικά ΟΛΗ την ώρα και ο καφές δεν ήταν και πολύ καλός.

Η μητέρα σου είναι Βρετανίδα και ο πατέρας σου Έλληνας. Από πιο μέρος της Ελλάδας κατάγεται;

Είναι από μια μικρή πόλη που ονομάζεται Φιλιάτες στους λόφους και είναι ακριβώς το αντίθετο του Λονδίνου, κυρίως γιατί είναι ηλιόλουστο μέρος.

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την Ελλάδα;

Την επισκέπτομαι με “δόσεις”, πετάγομαι για να δω τους παππούδες μου και τα ξαδέρφια μου, αλλά και για να μαυρίσω κάπως, ώστε να μην δείχνω σαν βαμπίρ όταν θα επισκεφτώ και την υπόλοιπη οικογένεια στην Ελλάδα…

Πιο είναι το αγαπημένο μέρος από όσα έχεις επισκεφτεί μέχρι τώρα;

Ταξιδεύω όσο μπορώ, ειδικά μετά από έξι μηνών γυρίσματα στην Ουαλία πραγματικά προσπαθείς να ταξιδέψεις ώστε να δεις λίγο ήλιο, έστω και για μια ώρα. Το αγαπημένο μου μέρος από αυτά που επισκέφτηκα πρόσφατα είναι η Ινδία, είναι το πιο τρελό μέρος που έχω πάει, μου άρεσε που σε περιβάλει το απόλυτο χάος.

 Οι μη-Έλληνες, ή άτομα που δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξη “Eros» εκπλήσσονται από την μετάφραση του ονόματος σου;

Λοιπόν το γεγονός πως σημαίνει “Θεός του έρωτα” προκαλεί μεγάλη συζήτηση, έτσι συνήθως προσποιούμε πως είναι το όνομα κάποιας σαλάτας που αρέσει πολύ στον πατέρα μου… Μερικές φορές όταν μιλάω με Άγγλους που γνωρίζουν την ελληνική μυθολογία, ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει. Ευτυχώς αυτοί είναι λίγοι, για τους περισσότερους ακούγεται σαν κάποιο Τζεντάι (Jedi)  όνομα από τον “Πόλεμο των Άστρων”.

Έχεις κάνει και κινηματογράφο και τηλεόραση. Ποιο από τα δύο θεωρείς μεγαλύτερη πρόκληση;

Σίγουρα η τηλεόραση είναι μεγαλύτερη πρόκληση, ειδικά για ένα πρόγραμμα όπως το  “Da Vinci’s Demons” , όπου τα ποσά στην παραγωγή είναι αστρονομικά. Είναι σαν να κάνεις οχτώ ταινίες μαζί, στο χρόνο που χρειάζεται για να γίνει μια, αλλά μια ταινία είναι μια πολύ πιο αργή διαδικασία, έτσι υπάρχουν πλεονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις.

Είναι η ηθοποιία κάτι που θέλεις να κάνεις σε βάθος χρόνου, ή βλέπεις τον εαυτό σου να μπλέκεται και σε άλλες πτυχές της βιομηχανίας;

Δεν έχω ιδέα τι θέλω να κάνω μακροπρόθεσμα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχει σχέση με την βιομηχανία του κινηματογράφου. Θα ήθελα να συνεχίσω την ηθοποιία, αλλά να δοκιμάσω και άλλα πράγματα επίσης.

Νέα επεισόδια του  “Da Vinci’s Demons” θα προβληθούν από το  Starz την Παρασκευή.

NO COMMENTS

Leave a Reply