Ελληνικές διακρίσεις στο South East European Film Festival

Ελληνικές διακρίσεις στο South East European Film Festival

Screen-Shot-2013-05-08-at-9.02.29-AM-300x218Το 8ο ετήσιο South East European Film Festival (SEEFest) πραγματοποίησε την απονομή των βραβείων την Δευτέρα 6 Μαΐου 2013, στο UCLA Bridges Theater στο Λος Άντζελες, και οι ελληνικές συμμετοχές είχαν κυρίαρχη παρουσία!

Το φεστιβάλ διήρκησε πέντε μέρες περίπου και κατά τη διάρκεια του προβλήθηκαν 40 ταινίες στο ευρύ κοινό. Κατά την παρουσίαση των βραβείων την Δευτέρα το βράδυ, ο Έλληνας δημιουργός Αδριανός Γεωργαντάς έλαβε Τιμητική Διάκριση για το “αναρχικό” του ρομάντζο στην Αθήνα,  “Dogs, Cats & Rats”. Η ταινία κέρδισε ένα ακόμα βραβείου για τον Νίκο Βούλγαρη.  Το άλλο κινηματογραφικό βραβείο πήγε στους Laurent Fénart και Giorgos Giannelis για το έργο τους στο ντοκιμαντέρ  “Mustafa’s Sweet Dreams”, μια ελληνική παραγωγή για ένα αγόρι που έχει ελπίδες να γίνει ο βασιλιάς του μπακλαβά στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Σχετικά με SEEFest: Το South East European Film Festival παρουσιάζει την κινηματογραφική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο αμερικανικό κοινό και δημιουργεί πολιτιστικούς δεσμούς μέσα από τις ταινίες, τους καλλιτεχνικές και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Κορυφαία εκδήλωση του ετήσιου, πενταήμερου φεστιβάλ, στις αρχές Μαΐου, είναι μια γιορτή για τα κινηματογραφικά επιτεύγματα από τις 15 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δείχνοντας  ταινίες που λένε μια μεγαλύτερη ιστορία για την Νοτιοανατολική Ευρώπη στο αμερικανικό κοινό.

NO COMMENTS

Leave a Reply