Τον Elia Kazan τιμά το Greek Film Festival στο Λος Άντζελες

Τον Elia Kazan τιμά το Greek Film Festival στο Λος Άντζελες

america-america-1-300x220Το 7ο Greek FilmFestival του Λος Άντζελες (LAGFF) , φέτος θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στο Writer’s Guild Theater στο Μπέβερλι Χιλς! Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ έχουν μόλις λίγο καιρό που ανακοινώθηκαν, ενώ έγινε γνωστό πως στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στον Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Elia Kazan. Πιο συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου θα γίνει προβολή της βραβευμένης με όσκαρ ταινίας του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη “America America” , η οποία αναφέρεται στο όνειρο ενός νεαρού Έλληνα να πάει στην Αμερική, αλλά χάνει την οικογενειακή περιουσία ενώ ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη.  Την ταινία θα προλογίσει ο πρόεδρος του Miniseries & Cinemax Programming και επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF, Kary Antholis.

“Ήταν ένα όνειρο για εμάς να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε το έργο του Kazan, και αυτή φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Και είμαστε ευγνώμονες στον Kary Antholis για την διαφώτιση όσον αφορά τις “ρίζες” του Kazan και τον συνδυασμό της δημιουργικής ιδιοφυίας του, με την ιστορία μας και την ιστορία των προγόνων μας ως μετανάστες.”  όπως χαρακτηριστικά είπε η Creative Director και συνιδρυτής του LAGFF, Ersi Danou.

Το LAGFF φέτος επικεντρώνεται στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και την συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του κινηματογράφου στην παγκόσμια σκηνή.

“Οι κινηματογραφιστές έχουν ανταποκριθεί δυναμικά και έχουν επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τις αρχές. Υψώνουν την φωνή τους και καταπιάνονται και ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα, γεμάτοι θυμό, πάθος αλλά πολύ περισσότερο με χιούμορ. Οι επιλογές μας προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν το πιο ζωντανό κομμάτι αυτής της τάσης, αναδεικνύοντας την καινοτομία και την πρωτοπορία στην σκηνοθεσία, αλλά και νέους δημιουργούς που έχουν την τόλμη να μην αφεθούν , να μην χαθούν.” δήλωσε ο Aristotle Katopodis, ο διευθυντής οργάνωσης του φεστιβάλ.

Στην πρεμιέρα θα προβληθεί και η ταινία “Meteora” του Spiros Stathoulopoulos, με πρωταγωνιστή τον Theo Alexander, από το “True Blood”, στο ρόλο ενός ελληνορθόδοξο μοναχό ο οποίος εμπλέκεται σε μια ερωτική σχέση με μια Ρωσίδα, ορθόδοξη μοναχή.

Πριν από την λήξη του φεστιβάλ στις 9 Ιουνίου, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει τα βραβεία “ Orpheus Awards” για την Καλύτερη Ταινία, Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, Καλύτερη Μικρού Μήκους και το Βραβείο Κοινού, καθώς και διακρίσεις της Κριτικής Επιτροπής. Ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Kimon Tsakiris “Mitsigan – Hardships and Beauties”. Η ταινία επικεντρώνετε σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα, όπου  ένας σύγχρονος καουμπόη από το Mitsigan, συνειδητοποιεί πως αυτή η χώρα δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Και όπως ήδη ανακοινώθηκε φέτος για πρώτη φορά το Project Discovery Forum θα παρουσιαστεί στις 9 Ιουνίου στο Real D Theater στο Μπέβερλι Χιλς. Τ ο Φόρουμ χρηματοδοτείται από την εταιρεία Brewing Pabst και την οικογένεια Metropoulos, με σκοπό να ενθαρρύνει και να βοηθήσει κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες. Μια ομάδα από επαγγελματίες πρόκειται να κρίνει τους 5 με 8 φιναλίστ βάσει μιας 20λεπτης παρουσίασης που θα κάνουν οι καλλιτέχνες. Ο νικητής θα λάβει το Aegean Award, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 δολαρίων.

NO COMMENTS

Leave a Reply