Ο Ethan Hawke και η Julie Delpy για το “Before Midnight” και...

Ο Ethan Hawke και η Julie Delpy για το “Before Midnight” και την Ελλάδα

Ethan_Hawke_Julie_Delpy_Before_midnightΤο Greek Reporter μίλησε με τον Ethan Hawke, την Julie Delpyκαι τον σκηνοθέτη Richard Linklater για την εμπειρία των γυρισμάτων αλλά και γιατί επέλεξε στην Ελλάδα ως σκηνικό για την Τρίτη ταινία της σειρά ταινιών “Before”.

http://www.youtube.com/watch?v=ymu0pPl8REA

Ο Jesse και η Celine διέσχισαν την Βιέννη στο “Before Sunrise” το 1995 και εννιά χρόνια αργότερα περπάτησαν στους δρόμους του Παρισιού στο “Before Sunset”. Τώρα συναντάμε το ζευγάρι να κάνει περίπατο ανάμεσα στα ερείπια της Ελλάδας στο  “Before Midnight”.

Το στο  “Before Midnight” ξεκινά με τον Jesseνα αφήνει τον γιο του, Hank, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκειμένου να επιστρέψει στη μητέρα του, πρώην πια γυναίκα του Jesse, στο Σικάγο. Ο Jesse προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του με τον έφηβο πια γιο του, ενώ ο αυτός και η Celine είναι γονείς διδύμων. Παράλληλα το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τις ανασφάλειες και τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Η Ελλάδα έχει και αυτή τη δική της συμμετοχή στην ταινία, καθώς εκτός από το ελληνικό τοπίο που χρησιμοποιείται ως σκηνικό, επίσης Έλληνες συμμετέχουν στους συντελεστέςτου  “Before Midnight”. Η   Athina Rachel Tsangari, της οποία το βιογραφικό περιλαμβάνει πολλές σημαντικές δουλειές (όπως για παράδειγμα “Attenberg”, “Άλπεις” και “Κυνόδοντας”) συμμετέχει στην παραγωγή αλλά εμφανίζεται και μπροστά στις κάμερες, ενώ είναι μόνο μία από τους πολλούς Έλληνες που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της ταινίας. 

Συναντήσαμε επίσης ηθοποιούς και σκηνοθέτη στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας που έγινε την Δευτέρα. Δείτε παρακάτω τα βίντεο με τις συνεντεύξεις.

http://www.youtube.com/watch?v=5LniO5UFX6g

http://www.youtube.com/watch?v=YTJ6P-HWnHo

1 COMMENT

 1. Είδα και τις 3 ταινίες. Η 3η ταινία μου φάνηκε προσβλητική για τον ελληνισμό σε 2 σκηνές.
  1. Η σκηνή που πήγαν στην εκκλησία και η Julie Delpy έκανε ασεβείς χειρονομίες
  λέγοντας “εμείς δεν είμαστε Χριστιανοί”, δείχνει ότι δεν σέβεται την Ελληνική Ορθοδοξία επειδή δεν την γνωρίζει. Οφείλει να σεβαστεί τον ιερό χώρο της εκκλησίας και τους αγίους. Και εγώ δεν είμαι Μουσουλμάνος αλλά έβγαλα τα παπούτσια για να μπω στο Μπλε τζαμί.
  Αυτό δείχνει ότι δεν σέβεται την Ορθοδοξία που είναι κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.
  2. Η σκηνή που οδηγούσαν και είπαν πως όλα τα μνημεία είναι ίδια και δεν χρειάζεται σταματήσουν να τα δουν. Μου φάνηκε προσβλητική στάση απέναντι στον πολιτισμό.
  Συνολικά και στις 3 ταινίες μου άρεσαν οι ερμηνείες των ηθοποιών αλλά στην 3η ταινία στην Ελλάδα οι 2 σκηνές που ανέφερα παραπάνω με έκαναν να νιώσω άσχημα και μου χάλασαν τη διάθεση.

Leave a Reply