Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία για τον Γιώργο Λάνθιμο

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία για τον Γιώργο Λάνθιμο

qUjyfVUwX8XFXlhSSJtFXMeXi2XΟ ήδη μια φορά υποψήφιος για όσκαρ Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με την ταινία του “Κυνόδοντας”, ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη του αγγλόφωνη, μεγάλου μήκους ταινία, με τον τίτλο “The Lobster” (Ο αστακός).

Ο σκηνοθέτης έχει προγραμματίσει να αρχίσει γυρίσματα στην Ιρλανδία το Φθινόπωρο που μας έρχεται. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης η οποία διαδραματίζεται στο μέλλον,  όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανονισμούς κατά την εύρεση ενός συντρόφου. Ο Λάνθιμος έγραψε το σενάριο μαζί με τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου, όπως και στις ταινίες “Άλπεις” και “Κυνόδοντας”.

“The Lobster” υποστηρίζεται από κάποιες εταιρείες παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και των Element Pictures (Ιρλανδία), Limp (Lanthimos’ UK production company), Scarlet Films (Μεγάλη Βρετανία), Faliro House (Ελλάδα) και Haut et Court (Γαλλία).

Το σενάριο της ταινίας “The Lobster” τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο ARTE αυτήτ η χρονιά στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ ως το καλύτερο CineMart Project για το 2013. Το βραβείο συνοδευόταν από το ποσό των 7.000 ευρώ.

NO COMMENTS

Leave a Reply