Η τελετή λήξης και οι νικητές του Los Angeles Greek Film Festival

Η τελετή λήξης και οι νικητές του Los Angeles Greek Film Festival

LAGFF-closing
Την Κυριακή, 9 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το 7ο Greek Film Festival (LAGFF) στο Λος  Άντζελες, με τηντελετή απονομής των βραβείωνΟρφέας. Η βραδιάπεριλάμβανε επίσης τηνπρεμιέρατουντοκιμαντέρMitsigan Hardships and Beauties” και την προβολή της μικρού μήκους ταινίας “Out of frame”.

Ο Κίμων Τσακίρης, του οποίου το ντοκιμαντέρ SUGARTOWN: THEBRIDEGROOMSandSUGARTOWN: THEDAYAFTER κέρδισε στο φεστιβάλ το 2007 και το 201, επέστρεψε φέτος με ένα νέο ντοκιμαντέρ το MITSIGAN – HARDSHIPS & BEAUTIES, η ταινία αφορά έναν σύγχρονο Έλληνα καουμπόη, ο οποίος διατηρεί ένα αγρόκτημα στην νοτιοδυτική Ελλάδα και περιγράφει τις δυσκολίες αλλά και τις ομορφιές της ζωής σε ένα αγρόκτημα. Η ιστορία ακολουθεί τον πρωταγωνιστή στην καθημερινότητα του, στις συναντήσεις του με παλιούς φίλους αλλά και στην τελική συνειδητοποίηση πως ο τόπος αυτός ποτέ δε θα είναι ξανά ο ίδιος.

Παρακολουθήστε συνέντευξη του σκηνοθέτη του  “Mitsigan” Κίμωνα Τσακίρη:

Τις προβολές και την τελετή απονομής των βραβείων ακολούθησε κλειστή δεξίωση για τους κινηματογραφιστές. Την εκδήλωση, τους V.I.P. καλεσμένους και όλους όσους εξασφάλισαν τον “χρυση” πρόσκληση, φιλοξένησε η  ΓενικήΠρόξενος τηςΕλλάδαστο ΛοςΆντζελες, Ελισάβετ Φωτιάδου.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο χρυσό μετάλλιο στο LAGFF, το μεγαλύτερο βραβείο που δίνει το Φεστιβάλ είναι το βραβείο: Ορφέας”, εμπνευσμένο από τον αρχαίο Έλληνα ποιητή, ένα ετήσιο βραβείο που τιμά το καλλήτερο ελληνικό ή εμπνευσμένο από την Ελλάδα κινηματογράφο. Παρακάτω βλέπουμε τους νικητές για το 2013.

Ταινία μικρού μήκους: Χαμομήλι του Νεριτάν Zinxhiria
Ντοκιμαντέρ: Ένα βήμα μπροστά από τον Δημήτρη Αθυρίδη
Ταινία Μεγάλου Μήκους: Καλώς ήρθατε στων Αγίων Πάντων του Σωτήρη Γκορίτσα
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Ορφέας: Joeyαπό τον John Evagora Audience Choice Orpheus Award: Αρχείο του Chris Emmanouilides
Aegean
Βραβείο: Athena Ego

Το 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το LAGFF και την αποστολή του. Το φεστιβάλ προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο και την πολιτιστική ανταλλαγή, ενώ συμβάλλει στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των Ελλήνων κινηματογραφιστών και του Χόλιγουντ. Ένας εντυπωσιακός αριθμός σκηνοθετών παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων.

Να πούμε τέλος πως ανάμεσα στους χορηγούς βρίσκονται η Earth Friendly Products, η ΕΡΤ και η Εταιρεία browing Pabst.

NO COMMENTS

Leave a Reply