Ταινία για τη Μάχη της Κρήτης θέλει να κάνει ο Zach Galifianakis

Ταινία για τη Μάχη της Κρήτης θέλει να κάνει ο Zach Galifianakis

Zach_Galifianakis_01-225x300Ο Zach δηλώνει πρόθυμος να αφήσει για λίγο τις κωμικές του ικανότητες προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα πολεμικό δράμα που θα αφορά την περίφημη Μάχη της Κρήτης, άλλωστε ο πατέρας του γνωστού ηθοποιού είναι από την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου του 1941, οι Γερμανικές δυνάμεις εισέβαλαν στο νησί, οι Κρητικοί δεν ήταν διατεθειμένοι όμως να παραδοθούν και άρχισε η γνωστή μας σήμερα Μάχη της Κρήτης. Έτσι, οι Έλληνες και οι σύμμαχοι υπερασπίστηκαν την Κρήτη, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στα γερμανικά στρατεύματα. Την επόμενη μέρα, όμως, οι Γερμανοί κατάφεραν να  καταλάβουν το αεροδρομίο Μάλεμε, ενώ ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι1 Ιουν, 1941. Οι Γερμανοί κατέλαβαν τελικά το νησί, ύστερα από μια πολύ δύσκολη μάχη και αφού πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη αερ0οπορική επίθεση που είχαν κάνει μέχρι τότε, η Κρήτη τέθηκε υπό την κατοχή τον Γερμανικών δυνάμεων αλλά το κόστος για τις τελευταίες ήταν πολύ μεγάλο.

Η Μάχη της Κρήτης ήταν πρωτοφανής για τρεις κυρίως λόγους: ήταν η πρώτη κυρίως αεροπορική εισβολή και ήταν και η πρώτη φορά που οι σύμμαχοι έκαναν χρήση σημαντικών πληροφοριών που απέκτησαν από την αποκρυπτογράφηση τουγερμανικού κώδικα Enigma. Και είναι η πρώτη φορά που τα Γερμανικά στρατόπεδα εισβάλουν σε μια περιοχή και αντιμετωπίζουν τόσο μαζική αντίσταση από τους απλούς κατοίκους.

Ο Galifianakis έχει ήδη γράψει το σενάριο της ταινίες, ενώ πρόκειται και να πρωταγωνιστήσει. Ο ίδιος δήλωσε πως θα πρέπει να φρεσκάρει τα ελληνικά του πρώτα, καθώς ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή σύντομα.

Θα προσπαθήσω να κάνω μια ταινίαστην Ελλάδαμέσα σταεπόμενα δύο χρόνια”, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του στο Έθνος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του στο Greek Reporter από την πρεμιέρα του “The Hangover Part III” στο Λος Άντζελες.

http://www.youtube.com/watch?v=cO_crAUVCR8

NO COMMENTS

Leave a Reply