Στις Αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβριο το “Κεφάλαιο” του Κώστα Γαβρά

Στις Αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβριο το “Κεφάλαιο” του Κώστα Γαβρά

le-capital-poster-225x300Μετά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Κώστα Γαβρά, το “Κεφάλαιο”, την περασμένη εβδομάδα στο Los Angeles Film Festival, το πολιτικό θρίλερ του Έλληνα σκηνοθέτη θα προβληθεί σε εθνικό επίπεδο στου κινηματογράφους των ΗΠΑ από την Cohen Media Group αυτόν τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για την μεταφορά του  μυθιστορήματος του Stephane Osmont, “Le Capital”, στην μεγάλη οθόνη, η  ταινία ανατέμνει το καπιταλιστικό σύστημα, επικεντρώνεται σε μια Ευρωπαϊκή επενδυτική τράπεζα η οποία προσπαθεί να κρατήσει την εξουσία όταν μια αμερικανική εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου θέλει να τους εξαγοράσει. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Gabriel Byrne και Gad Elmaleh.

Ο 80χρονος πια Έλληνας σκηνοθέτης, ο οποίος παρακολούθησε την προβολή της ταινίας του στο Λος Άντζελες στις 17 Ιουνίου, μίλησε στο κοινό για την πολιτική, υπερασπιζόμενος την δουλειά του και τις αντισυμβατικές του  επιλογές όσον αφορά το καστ της ταινίας.

Ο Κώστας Γαβράς άφησε το σημάδι του στον κινηματογράφο πριν 40 χρόνια με την ταινία του “Z”. Κέρδισε όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τράβηξε την προσοχή κοινού και κριτικών, με την διήγηση των γεγονότων που αφορούν την δολοφονία του Έλληνα πολιτικού της Αριστεράς Γρηγορίου Λαμπράκη το 1963.

NO COMMENTS

Leave a Reply