Αφίσα εμπνευσμένη από ταινία του Αγγελόπουλου για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Αφίσα εμπνευσμένη από ταινία του Αγγελόπουλου για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

VeniceFilmFestPoster

Η επίσημη αφίσα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας παρουσιάστηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου και είναι εμπνευσμένη ξεκάθαρα από την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, “Μια αιωνιότητα και μια μέρα”.

Πρόκειται για δραματική ταινία του 1998, η οποία επικεντρώνεται σε έναν διάσημο συγγραφέα που ασχολείται με το ημιτελές έργο του Σολωμού “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” όταν  αρρωσταίνει πολύ βαριά και καταλήγει να γνωρίσει ένα νεαρό αγόρι από την Αλβανία το οποίο και θέλει να βοηθήσει. Η αφίσα του Φεστιβάλ υπενθυμίζει συγκεκριμένα ένα καρέ της ταινίας, στο οποίο ο πρωταγωνιστής, ο Bruno Ganz, εκτίνει τα χέρια προς μια βάρκα σα να την χαιρετά. Μόνο που στην αφίσα η βάρκα που απεικονίζεται κουβαλά έναν ρινόκερο και ένα παιδί, πρόκειται σε έμμεση αναφορά στην περσινή αφίσα που ήταν σαφώς επηρεασμένη από την ταινία του Federico FelliniE la nave va”(“Και το πλοίο Φεύγει”) του 1983.

Ο Ιταλός animator, σκηνοθέτης και εικονογράφος Simone Massi σχεδίασε αυτό το έργο τέχνης. Ο Massi, ο οποίος έλαβε βραβείο David di Donatello το 2012 για την καλύτερηταινία μικρού μήκους, σχεδίασε την εναρκτήρια σεκάνς η οποία προηγήθηκε των επίσημων προβολών στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας. Μάλιστα στο έργο του αυτό χρησιμοποίησε περίπου 300 χειροποίητα σχέδια βασισμένα στους Fellini, Αγγελόπουλο, Wenders, Olmi, Tarkovsky και Dovzhenko.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας είναι το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου. Ξεκινά στις 28 Αυγούστου και συνεχίζεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Το line-up του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου στη Ρώμη.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply