Η ηθοποιός Helen Slater εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί με τους “Μύθους της Αρχαίας...

Η ηθοποιός Helen Slater εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί με τους “Μύθους της Αρχαίας Ελλάδας”

imagesΕξερευνώντας τα μονοπάτια της δημιουργικότητας η παραγωγός, ηθοποιός αλλά και τραγουδίστρια και συνθέτρια Helen Slater πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο cd με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τίτλο “Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας”. Η Helen έκανε εξερετική δουλεία που χαρακτηρίζεται από το πάθος της για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών, προσφέροντας τους ένα εκπαιδευτικό έργο που  φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τους μύθους της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από έναν συναρπαστικό και ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο. Η αφήγηση και το τραγούδι αναμιγνύονται  με την ομοιοκαταληξία και η Hellen χρησιμοποιεί το ταλέντο της για διδάξει και να διασκεδάσει τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους της ελληνικής μυθολογίας. Ενώ η βραβευμένη με όσκαρ Helen Hunt επένεσαι το άλμπουμ της Slater, “Επιτέλους κάτι ωφέλιμο και διασκεδαστικό για τα παιδιά μας.”.

Η Slater εξελίσσεται συνεχώς ως καλλιτέχνης, επιλέγοντας αυτή τη φορά ένα διαφορετικό μονοπάτι προκειμένου να μοιραστεί την σοφία της μέσα από τους αρχαιοελληνικούς μύθους. Το άλμπουμ  “Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας” έχει ως σκοπό να κάνει την διδασκαλία της ελληνικής μυθολογίας πιο συναρπαστική, έτσι ανοίγει με μια ευχάριστη εισαγωγή που οδηγεί σε ένα μελωδικό τραγούδι, το οποίο ονοματίζει τους 12 Θεούς του Ολύμπου αλλά και τις μικρότερες θεότητες που δεν κατοικούν στον Όλυμπο. Κάθε ιστορία χρησιμεύει ως μια μαθησιακή ενότητα για την κατανόηση των διαφόρων καταστάσεων, βοηθώντας τα παιδιά κα κατανοούν τα γεγονότα αλλά και να βάζουν τα νοήματα σε μια λογική σειρά. Σε κάθε κεφάλαιο η Helen αφηγείται μια ιστορία με λίγα λόγια, ενώ στην συνέχεια την αναπτύσσει προσθέτοντας τραγούδια με την μελωδική φωνή της.

 Μέσα σε αυτές τις πέντε διαφορετικές ιστορίες, που απαντούν σε ερωτήματα, όπως το πώς χωρίστηκαν οι εποχές σύμφωνα με την ιστορία της Δήμητρας και της Περσεφόνης ή την πολυπλοκότητα της πτώσης στην αγάπη με τη λαϊκή ιστορία του Έρωτα και της Ψυχής.  Άλλοι μύθοι που μπορείς να ακούσεις στο άλμπουμ είναι αυτή του Περσέα και της Μέδουσας, μια πιο σκοτεινή ιστορία για την αγάπη και τον πόλεμο, αυτή του Ορφέα με την Ευρυδίκη, ακόμα και την ιστορία του Νάρκισσος. Καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της αρχαιοελληνικής μυθολογίας, η Helen κάνει καταπληκτική δουλειά στη απεικόνιση κάθε χαρακτήρα, κάτι που έρχεται που δε θα πρέπει να την δυσκόλεψε. Το νέο αυτό άλμπουμ για παιδιά  είναι τώρα διαθέσιμο για αγορά και στο iTunes.

Η Helen Slater έχει πίσω της μια καριέρα που δείχνει πως δεν φοβάται να δοκιμάζει και να πειραματίζεται καθώς έχει δουλέψει σε διαφορετικούς χώρους όπως αυτός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, αλλά και της μουσικής και του θεάτρου.  Ο επαγγελματισμός της, η ευελιξία, αλλά και ο δυναμισμός της είναι κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά της μακρόχρονης καλλιτεχνικής της πορείας.

NO COMMENTS

Leave a Reply