Χρυσές Σφαίρες: Που πήγαν όλες οι γυναίκες;

Χρυσές Σφαίρες: Που πήγαν όλες οι γυναίκες;

streisandΣτον απόηχο της 71ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών, το Greek Reporter έκανε την εξής διαπίστωση…

Aπό το 1980 και μετά οι γυναικείες υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερη Σκηνοθέτης, στις 71 συνολικά Απονομές των Χρυσών Σφαιρών ήταν μόνο έξι! Μάλλον η ισότητα των δύο φύλων χρειάζεται πολύ χρόνο ακόμα, όχι μόνο στην οθόνη αλλά και πίσω από την κάμερα.

Σκεφθείτε ότι με τη νέα χιλιετία, οι γυναίκες υποψήφιες για το συγκεκριμένο Βραβείο ήταν… τρεις. Οι σκηνοθέτες Martin Scorsese, Alexander Payne και Clint Eastwood, με τέσσερις υποψηφιότητες ο καθένας, έχουν προταθεί περισσότερες φορές από ό,τι όλες οι γυναίκες μαζί!

Συνολικά, έξι γυναίκες σκηνοθέτες έχουν προταθεί τα τελευταία 34 χρόνια. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι μία κάθε πέντε με έξι χρόνια. Αν αναρωτιέστε αν μια γυναίκα έχει κερδίσει ποτέ, η απάντηση είναι: μία φορά. Η Barbra Streisand κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την σκηνοθεσία της για το “Yentl” στα βραβεία του 1984.

Οι γυναικείες υποψηφιότητες του 2010 ωστόσο ήταν κάπως πιο “δίκαιες” για το ασθενές φύλο. Κυμαίνονται από 2% έως 8%, χάρη στην επιτυχία της Kathryn Bigelow, με δύο υποψηφιότητες για τις ταινίες της “Zero Dark Thirty” και “Hurt Locker”.

Οι γυναικείες υποψηφιότητες του 2011 ξεχώρισαν επίσης, με αφορμή τις ταινίες “Black Swan” και “The Kids are All Right.” Πέρα όμως από αυτό, δε φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά από την αλλαγή της χιλιετίας.

“Αγαπητό Hollywood, ξέρουμε πώς μπορείτε να κάνετε περισσότερα χρήματα το 2014. Βάλτε περισσότερες γυναίκες στην οθόνη!”, λέει  χαρακτηριστικά το site Vocativ.

NO COMMENTS

Leave a Reply