Στην γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης John Cacavas

Στην γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης John Cacavas

jhcΟ μουσικοσυνθέτης John Cacavas, ο οποίος ήταν γνωστός και από τη τηλεόραση μέσα από τις σειρές «Kojak» και «Hawaii Five-O,» πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων, στο σπίτι του στο Beverly Hills.

Ο John Cacavas γεννήθηκε στην αμερικανική πολιτεία της Νότια Ντακότα. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Illinois, μπήκε στις Ένοπλες Δυνάμεις και δούλεψε ως ενορχηστρωτής στην Ορχήστρα του στρατού των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Μετά από την απόλυση του, ο John Cacavas μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να κυνηγά την καριέρα του και συνέχισε να συνθέτει και να διευθύνει ορχήστρες. Το 1970, μαζί με την οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου έγινε γνωστός μουσικοσυνθέτης για ταινίες. Το 1973, μετακόμισε πάλι μαζί με την οικογένεια του στο Beverly Hills, όπου εργαζόταν ως μουσικοσυνθέτης για σειρές και ταινίες.

Μοιραζόταν μια κοινή ελληνική κληρονομία με τον Telly Savalas και οι δυο τους σχημάτισαν μια φιλία που οδήγησε και σε συνεργασίες. Ο John Cacavas δεν συνεργάστηκε μαζί του μόνο για την τηλεοπτική σειρά «Kojak», αλλά και για ταινίες όπου ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε, όπως για παράδειγμα οι ταινίες «Pancho Villa» και «Horror Express».

Η μουσική του επίσης ακούγεται στις σειρές «Τα Φιλαράκια», «Everybody Loves Raymond», «Malcolm in the Middle», «Magnum P. I.», «Dawson’s Creek», «Perry Mason», «Buffy the Vampire Slayer», «X-Files», «Frasier», καθώς και σε πολλές άλλες.

Στη αναγγελία θανάτου που έγραψε η οικογένειά του τον αποκάλεσε «Έλληνα της Αναγέννησης».

NO COMMENTS

Leave a Reply