Διεθνής Αναγνώριση για τον Έλληνα Ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη

Διεθνής Αναγνώριση για τον Έλληνα Ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη

manolis-thumb-largeΤο βραβείο καλύτερου ηθοποιού απέσπασε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Νάσβιλ στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μανώλης Μαυροματάκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Εδώ και 45 χρόνια το φεστιβάλ της Νάσβιλ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς για τον λεγόμενο ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Στο φιλμ « Ο εχθρός μου», ο Μαυροματάκης υποδύεται έναν απλό καθημερινό άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο οικογενειάρχη, Κώστα Στασινό. Ο Κώστας Στασινός ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη, με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα. Το σπίτι τους ξαφνικά λεηλατείται από μια αδίστακτη συμμορία, ένα γεγονός που φέρνει τον ήρωα αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολο διλλήματα της ζωής θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.

Η βράβευση πάντως στη Νάσβιλ, τη μητρόπολη της κάντρι μουσικής έγινε ερήμην των συντελεστών οι οποίοι ενημερώθηκαν με email για τη διάκριση.

«Ούτε εγώ ούτε ο σκηνοθέτης είχαμε την οικονομική δυνατότητα να πάμε ως το Νάσβιλ», είπε ο Μανώλης Μαυροματάκης στα «ΝΕΑ» το βράδυ της Κυριακής. «Με πληροφορησε τη νύχτα (του Σαββάτου) ο Γιώργος. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα», συμπλήρωσε ο ηθοποιός κυρίως διότι, όπως εξήγησε, η διάκριση ήρθε σε στιγμή επαγγελματικού φόρτου: σκηνοθετεί την «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.

NO COMMENTS

Leave a Reply