Ο Fedor Bondarchuk σκηνοθέτης της ταινίας “Odysseus”

Ο Fedor Bondarchuk σκηνοθέτης της ταινίας “Odysseus”

fedor_bondarchuk

Η γνωστή εταιρία παραγωγής Warner Bros προχωράει στην παραγωγή του ελληνικού έπους «Odysseus» προσλαμβάνοντας ως σκηνοθέτη τον Ρώσο Fedor Bondarchuk.

Ο γνωστός σκηνοθέτης άφησε ιστορία το 2013, με την πετυχημένη ταινία σε εγχώριες πωλήσεις «Stalingrad», που αναφέρεται στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ταινία, που έχει βέβαια υποστεί πολλές αλλαγές, περιγράφει τον αγώνα μιας δεκαετίας του Οδυσσέα να γυρίσει πίσω στην Ιθάκη και την οικογένεια του μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Καθώς ο Οδυσσέας περνάει μοναδικές περιπέτειες, η γυναίκα του και ο γιος του τον θεωρούν νεκρό και αντιμετωπίζουν διαρκώς τις προκλήσεις του περιβάλλοντος τους.

Αν και η ταινία είχε πολλές και μεγάλης κλίμακας σκηνές μάχης, ο Bondarchuk κατάφερε να τις υλοποιήσει με το πολύ μικρό budget των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που η Warner Bros φαίνεται να εκτίμησε ιδιαίτερα.

Το σενάριο της επικής ταινίας θα γράψει ο Jeremy Doner («The Killing», «Heartbreaker»), βασισμένος φυσικά στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Στη θέση των παραγωγών θα βρεθούν οι Gianni Nunnari & Bernie Goldmann (“300”, “300: Rise of an Empire”), μαζί με τους Shannon Gaulding (“Immortals”), Michael Schlicht και Paul Heth.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στην ταινία, ούτε και η μέρα κυκλοφορίας της.

NO COMMENTS

Leave a Reply