Η ταινία “Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου” διαθέσιμη σε Video on Demand

Η ταινία “Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου” διαθέσιμη σε Video on Demand

TTFOJ

Η ταινία «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», γυρισμένη εν μέρει στην Ελλάδα, θα είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή στις υπηρεσίες Video on Demand και iTunes στις 28 Αυγούστου, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η προβολή της σε ορισμένους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με σκηνοθέτη τον Hossein Amini, η ταινία βασίζεται σε ένα διήγημα του 1964 της Patricia Highsmith. Η ιστορία ξεκινά όταν δυο ευκατάστατοι Αμερικανοί τουρίστες, ο Viggo Mortensen στο ρόλο του Chester MacFarland και η Kirsten Dunst στο ρόλο της συζύγου του, Collete, επισκέπτονται την Ακρόπολη, όπου και συναντούν τον Αμερικανό ομογενή Rydal (Oscar Isaac) που εργάζεται εκεί ως ξεναγός. Το ζευγάρι τον προσεγγίζει προσκαλώντας τον σε δείπνο και σιγά σιγά γίνονται φίλοι. Τα γεγονότα, όμως, παίρνουν άλλη τροπή, καθώς ένας φόνος στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει το ζευγάρι, αναγκάζει το τρίγωνο να τραπεί σε φυγή.

Μερικά από τα γυρίσματα της ταινίας, «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», έγιναν στην Αθήνα και στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2012. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο, ενώ το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου.

NO COMMENTS

Leave a Reply