“Εφυγε” ο Θεόδωρος Μπενιάδης

“Εφυγε” ο Θεόδωρος Μπενιάδης

m8k0egxfbwrhgef8-e1415131558683Ο ηθοποιός, Θεόδωρος Μπενιάδης, γνωστός για το ρόλο του ως ο μυστικός αστυνομικός που έπιασε τον Αλ Πατσίνο, στην ταινία “Scarface”, απεβίωσε στην ηλικία των 91 χρόνων.

Ο Θεόδωρος Κλεάνθης Μπενιάδης γεννήθηκε στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης, και ήταν ο μεγαλύτερος γυιός της οικογενείας τωνΕλλήνων μεταναστών Μαίρη και Κλεάνθη Μπενιαδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του στενού του περιβάλοντος ο κ.Μπενιάδης απεβίωσε ειρηνικά στο σπίτι του, στη Πενσυλβάνια.

Ο ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του στο Broadway σε ηλικία 29 ετών στο «Mister Roberts» συμπροταγωνιστώντας με τον Henry Fonda, και έχει λάβει μέρος σε δέκα παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ.

Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Scarface”, μαζί με τον Αλ Πατσίνο, “The Next Man”, με τον Σόν Κόνερι, και «Το παράξενο ζευγάρι» με τον Τζακ Λέμον.

Εκτός από ταινίες, γύρισε πολλά διαφημιστικά και συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στη γνωστή σειρά “Kojak”, όπου συμπρωταγονιστούσε με τον επίσης Ελληνοαμερικάνο ηθοποιό Τέλη Σαββάλα .

Η μνημόσυνη δέηση του κ. Μπενιάδη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 8 του Νοέμβρη στη 13:00, στο Μπρούκβιλ της Πενσυλβάνιας. Οι ανθοδέσμες είναι ευπρόσδεκτες.

Οι τυχόν εισφορές, πρακαλώ, να σταλούν στον Michael J. Fox Foundation για την έρευνα για τη πάθηση του Πάρκινσον : www.michaeljfox.org.

NO COMMENTS

Leave a Reply