Μελίνα Ματσούκα, η Ελληνίδα που σκηνοθετεί στο Χόλυγουντ

Μελίνα Ματσούκα, η Ελληνίδα που σκηνοθετεί στο Χόλυγουντ

matsouka708x320

H Μελίνα Ματσούκα έχει Ελληνικές, Εβραϊκές, Τζαμαϊκανές και Κουβανέζικες ρίζες.
Είναι γνωστή στο Χόλιγουντ ως «η Ελληνίδα βασίλισσα των βίντεο κλιπ», ενώ ακόμη και το αμερικανικό wikipedia κάνει ειδική αναφορά στο ελληνικό αίμα που κυλάει στις φλέβες της και στο ότι γράφει το όνομά της στα ελληνικά.

Η Μελίνα Ματσούκα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι πολυσπουδαγμένη. Τελείωσε το Teach School of the Arts στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο American Film Institute με ειδικότητα πάνω στα μουσικά βίντεο.

Η δουλειά της ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά, γι’ αυτό όλοι οι τραγουδιστές-σταρ της ζητούν να κάνει τα βίντεο κλιπ τους.

Τα μοτίβα της Μελίνας Ματσούκα περιέχουν πολύχρωμες φωτεινές εικόνες, αλλά και ασπρόμαυρα πλάνα, ενώ δείχνει προτίμηση στα ρετρό ντεκόρ.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά βίντεο κλιπ για διάσημους καλλιτέχνες, όπως είναι, η Beyonce, η Solange Knowles, η Jennifer Lopez, η Katy Perry, η Keri Hilson, η Kylie Minogue, αλλά και η Lady Gaga, της οποίας έχει σκηνοθετήσει το κομμάτι με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της, στο «Just Dance».
Και φυσικά έχει συνεργαστεί με τη Rihanna στα περισσότερα βίντεο κλιπ της, γι’ αυτό και πλέον έχουν γίνει πολύ καλές φίλες.

Η 30χρονη βασίλισσα των βίντεο κλιπ θεωρείται αυτοδημιούργητη στον χώρο της.

Η Ριάνα, μετά τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ “S&M”, που γύρισε με τη Μελίνα Ματσούκα, έγραψε στο Twitter: “Πέρασα μια υπέροχη εβδομάδα γυρίζοντας το καλύτερο βίντεο κλιπ που έχω κάνει ποτέ”.

Πγή : iefimerida

NO COMMENTS

Leave a Reply