Ο Indie Pop-Leon των Αθηνών

Ο Indie Pop-Leon των Αθηνών

Leon_2_EllieTsatsou_S

Ο Indie Pop-Leon γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο 28χρονος ταλαντούχος καλλιτέχνης Leon της Αθήνας παίζει μουσική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δεξιότητές του πρωτοεμφανίστηκαν στην ηλικία των 6, όπου ανέβηκε στη σκηνή μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

Το 2012, τα τραγούδια του ακούγονται στην Αθήνα από το άλμπουμ του, “Futrue”, πού χαρακτηρίστηκε από το ¨The New York Times” για την επιρροή της μουσικής του στις τότε εκλογές της Ελλάδας.

Πρόσφατα με το δεύτερο άλμπουμ του, (κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο), ο Ιndie-pop έχει μια εκ νέου συνεργασία με τον παραγωγό Tony Doogan, ο οποίος έχει συνεργαστεί με όμοιούς του, όπως τον Belle Sebastian και Mogwai, και τον νικητή βραβείων Grammy, Ντέιβ Fridmann. Το συγγεκριμένο άλμπουμ κέρδισε διθυραμβικές κριτικές.

Η Ελληνίδα Reporter κατάφερε να συζητήσει με τον Leon Αθηνών σχετικά με τη μουσική, τις επιρροές του, παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του.

Πότε ξεκινήσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική;

Οταν ήμουν 6 χρονών ήθελα να σπουδάσω κιθάρα, πιάνο και θεωρία της μουσικής. Στο γυμνάσιο, είχα σχηματίσει την πρώτη μου μπάντα και στη συνέχεια αποφάσισα να σπουδάσω μουσική στο Πανεπιστήμιο. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω συμμετάσχει σε διάφορα μουσικές σκηνές. Το 2010, καθιερώθηκα ως ο Leon της Αθήνας.

Πώς πήρατε την απόφαση για το τι στυλ της μουσικής θα παίξετε;

Νομίζω ότι αυτό συνέβη, φυσικά, λόγω του των μουσικών μου επιρροών. Το γεγονός ότι άκουγα περισσότερο ροκ και ποπ μουσική, είναι πιθανώς ο λόγος που ακολούθησα αυτήν την κατεύθυνση.

Ποιοι είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Talking Heads, Brian Eno, Radiohead, The Clash, The Beatles, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, οι πόρτες, και άλλα πιο σύγχρονα συγκροτήματα όπως M83, Άγιος Βικέντιος, Grizzly Bear, Air και Μελλοντικά Νησιά.

Πώς θα περιγράφατε τον δικό σας ήχο;

Indie rock-pop μουσική που συνδυάζει folk και ηλεκτρονικά στοιχεία

Ποια ήταν η διαδικασία γι να κάνει το ντεμπούτο άλμπουμ σας, “Futrue”;

Ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Ειδικά η συνεργασία με τον Tony Doogan και την υπόλοιπη ομάδα, και την διαμονή μας στο δάσος στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου στεγάζονται τα Tarbox Road Studios.

Πες μου για το λεύκωμα δευτεροετών φοιτητών σας, , στο οποίο έχετε εργαστεί, να σημειωθεί, με τους παγκοσμίως γνωστούς παραγωγούς, και νικητές των βραβείων Grammy, Ντέιβ Fridmann. και Tony Doogan

Το Σεπτέμβριο του 2012, με τον Dave Fridmann των Tarbox Road Studios στη Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια κάποια πρόσθετη εγγραφή σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα στο Ναύπλιο, στην Ελλάδα.
Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα τραγούδια, πού προέκυψαν απο μηχανική μουσική, σε μίξη που κάναμε με τον Tony Doogan.
Η ιδέα μου ήταν να συνδυάσει τους ήχους μιας ροκ μπάντας με ακουστικά όργανα όπως το ούκε, αναλογικά συνθεσάιζερ και του “80”, με pop φωνητικά.

Με ποιόν από τη μουσική βιομηχανία θα θέλατε να συνεργαστείτε, και δεν είχατε την ευκαιρία μέχρι σήμερα;
Brian Eno, Jonny Greenwood, Sinead O ‘Connor και Στηβ Ράιχ.

Πως νιώσατε όταν ενώ ξεκινήσατε αρχικά να παίζετε σε μικρούς χώρους, τώρα παίζετε για 10.000 ανθρώπους;

Έχει να κάνει περισσότερο με την ενέργεια του κοινού. Φυσικά, είναι ένα μεγάλο συναίσθημα να παίζει ένας καλιτέχνης μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μερικά από τα αγαπημένα μου κομμάτια τα έχω ερμηνεύσει και σε μικρότερους χώρους, με ένα θερμό κοινό.

Πού ήταν το αγαπημένο σας μέρος για να παίξετε;

Δύο από τα αγαπημένα μου μέρη είναι δύο φεστιβάλ μουσικής που έχουν διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ένα είναι το Up Festival σταί Κουφονήσια στο Αιγαίο, και το άλλο είναι Saristra Φεστιβάλ, στο νησί του Ιονίου.

Είναι κάποιο στάδιο που δεν έχετε παίξει ακόμη, και θα επιθυμούσατε να εμφανιστείτε;
Coachella Festival στο Λος Άντζελες. Έχω δει κάποια βίντεο και φαίνεται μεγάλο!

NO COMMENTS

Leave a Reply