Η Conchita Wurst μιλάει για την Ελλάδα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αλλά...

Η Conchita Wurst μιλάει για την Ελλάδα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αλλά και για τις “Χρυσές Σφαίρες”

Conchita_Golden_Globes_Red_Carpet_interview

Η νικήτρια της Eurovision Conchita Wurst, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην 72η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο greekreporter, μιλάει για το τελευταίο ταξίδι της στην Ελλάδα, το Χόλιγουντ και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο Θωμάς “Tom” Neuwirth, είναι Αυστριακός καλλιτέχνης, και drag queen.
Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988, και έγινε γνωστή, κυρίως με το όνομα, Conchita Wurst, , μετά τη νίκη του 2014 , στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι “Rise σαν φοίνικας” .

Ο Neuwirth, παραδέχεται δημόσια, ότι ειναι γκέι, και χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία όταν αναφέρεται στον εαυτό του, αλλά θηλυκές αντωνυμίες για να περιγράψει την Wurst.

Η Wurst επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Αυστρία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2014, όπου και νίκησε.
Η νίκη του Wurst, έφερε διαμάχη, σε μερικά από τα κοινωνικά συντηρητικά στρώματα της Ηπείρου, και οι δεξιοί είδαν την νίκη της, ως προώθηση των δικαιωμάτων των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανσεξουαλικών (LGBT).

Από την άλλη μεριά, κατάφερε να προκαλέσει διεθνή προσοχή στο πρόσωπό της, και την καθιέρωσε ως εξέχων γκέι πρόσωπο, στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

NO COMMENTS

Leave a Reply