Λος Άντζελες : Αγωγές εγκύων απολυμένων κατά της Σοφίας Αμαρούσο

Λος Άντζελες : Αγωγές εγκύων απολυμένων κατά της Σοφίας Αμαρούσο

sophia-amoruso.jpg1_

Η Σοφία Αμαρούσο, το διάσημο διευθυντικό στέλεχος της αλυσίδας καταστημάτων ειδών ένδυσης, Nasty Gal με έδρα το Λος Άντζελες, κατηγορείται για τις υποτιθέμενες απολύσεις των εγκύων εργαζομένων γυναικών.

Αν και η κ. Αμαρούσο πάντοτε πρωτοστατούσε, στις κινητοποιήσεις για τήν ισότητα στο χώρο εργασίας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, σε μια πρόσφατη δίκη αναδεικνύεται ότι, αρκετοί υπάλληλοι απολύθηκαν από το κατάστημα τής Nasty Gal, αφού έμειναν έγκυες, και απαίτησαν άδεια μητρότητας ή πατρότητας.

Η πρώην υπάλληλος που κατέθεσε την αγωγή της, η Έιμι Κονσεπσιόν, ισχυρίζεται ότι απολύθηκε στις Αύγουστος 2014, μόλις λίγους μήνες μετά αφού ανακοίνωσε στόν διευθυντής της, ότι ήταν έγκυος, παρόλο που είχε πάντα εξαιρετικές κριτικές στο χώρο εργασίας.

‘Αλλες τρείς γυναίκες επίσης απολύθηκαν για παρόμοιους λόγους, καθώς και ένας άνδρας συν-εργαζόμενος απολύθηκε, αφού ζητήσει άδεια πατρότητας. Όλοι οι πέντε εργαζόμενοι είπαν ότι, οι απολύσεις ήταν λόγω των δημοσιονομικών θεμάτων.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι.
“Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν στις αγωγές είναι ψευδείς. Οι απολύσεις αυτές ήταν μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, πού ολοκληρώσαμε, σε διάστημα εννέα μηνών. Οι αγωγές είναι επιπόλαιες και χωρίς αξία”.

Η Σοφία Αμαρούσο θα πρέπει να κάνει μια δήλωση, αργά ή γρήγορα για τις επιπτώσεις, στη δίκη των εργαζομένων γιά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ιδιαίτερα από τότε που έχει δημιουργήσει μια εικόνα υποστηρίζοντας, τόν ισότιμο ρόλο των γυναικών στον χώρο εργασίας, και της ενδυνάμωσης τού ρόλου των εργαζομένων γυναικών στο γραφείο.

NO COMMENTS

Leave a Reply