ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοι είμαστε:

Η ιδέα και υλοποίηση του site ανήκει στον Τάσο Παπαποστόλου.

Συντακτική Ομάδα:Τάσος Παπαποστόλου, Μαρία Στένος, Sharon Anderson, Jim Ballas, Lia Karidas, Ευάγγελος Γούλας, Caroline Claycomb

Φωτογράφοι: Alex Vacca, Victor Cartagena

Ειδικοί Συνεργάτες: Karen Peck (Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια), Henrietta Charles (Δημοσιογράφος & Καθηγήτρια δημοσογραφίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια)

O Greek Hollywood Reporter πρόσφατα βραβεύτηκε με το Presidential Award του πολιτειακού πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Ευχαριστούμε θερμά το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (CSUN) για την υποστήριξη του.

Η φιλοσοφία μας:

Hollywood. Ένα μέρος αμερικανικό, με λάμψη, εκεί που συναντιέται η δόξα με το χρήμα και τη διασημότητα, αυτά τα πράγματα που φαντάζουν τόσο μακρινά για κάποιον που βρίσκεται 4000 μίλια μακριά από τη γη της κινηματογραφικής επαγγελίας. Τα ονόματα που έρχονται στο μυαλό μαζί με τη λέξη Hollywood, πολλά. Από τον George Clooney, την Angelina Jolie και τον άντρα της Brad Pitt μέχρι την Paris Hilton και τις λοιπές συγκυριακές αντιγραφές του κοριτσιού που αποφάσισε να ενσαρκώσει τη Barbie. Ανάμεσα σε αυτά και πολλά που μοιάζουν ελληνικά, που τα βλέπεις και λες – ρε μπας και αυτός να είναι Έλληνας; Λες ο παππούς του να είναι από χωριό όπως και ο δικός μου, και πώς να βρέθηκε στο Hollywood. Και ναι, πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες ή τουλάχιστον Ελληνοαμερικάνοι ή ο παππούς τους ήταν Έλληνας από χωριό σαν τον δικό σου και το δικό μου. Πολλοί άλλοι είναι Έλληνες που μία ημέρα πήραν το αεροπλάνο και προσγειώθηκαν στο LAX (το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες) και έκαναν καριέρα στο Hollywood, αλλά είτε επειδή έτυχε, είτε επειδή δεν το επιδίωξαν, είτε ακόμα επειδή εμείς στην Ελλάδα βλέπουμε λίγο καχύποπτα αυτούς που έχουν επιτύχει στο εξωτερικό, δεν τους ξέρει κανείς ούτε στο Κολωνάκι ούτε και στη Μύκονο. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το Hollywood είναι ένα αμερικανικό μέρος με την ελληνική έννοια της φράσης. Είναι και αυτό, αλλά στην τελική τι σημαίνει αμερικανικό; Όπως μας δήλωσε και ο Jim Gianopulos (πρόεδρος του 20th Century Fox) «το να πεις ότι είσαι αμερικανός είναι απλώς μία πολιτική δήλωση». Εκεί κάπου χάσαμε τη μπάλα στην Ελλάδα και νομίζοντας πως οτιδήποτε είναι γραμμένο στα αμερικανικά είναι και Αμερικανικό. Μη σας περάσει από το μυαλό ότι αυτή είναι μία εθνικιστική άποψη που ξαφνικά από ζήλια προς τις Η.Π.Α προσπαθεί να αλλοιώσει την εικόνα της κινηματογραφικής πρωτεύουσας του κόσμου και τον χαρακτήρα της, κάθε άλλο. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο μέρος “American” είναι το ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του προς άλλα έθνη και κουλτούρες και βεβαίως το 40% της περιοχής που το περιβάλλει είναι Latin. Ανάμεσα σε αυτές τις σκέψεις ξεφύτρωσε η ιδέα για την ανάγκη καταγραφής του ελληνικού στοιχείου που υπάρχει εκεί σε ένα βιβλίο, ώστε κάποια στιγμή να τιμήσουμε τη συνεισφορά των ανθρώπων που προέρχονται από την Ελλάδα, καλώς η κακώς άφησαν το στίγμα τους σε όλο αυτό που εννοούμε λέγοντας με ελληνική προφορά τη λέξη Χολιγουντ. Το βιβλίο θα ήταν καλό, αλλά θα ήταν αδύνατον να το ανανεώνουμε. Γι’ αυτό και τελικά δημιουργήσαμε την online έκδοση Greek Hollywood Reporter. Σας υποσχόμαστε ότι μέσα από τη σελίδα μας θα γνωρίσετε πολλές ελληνικές ιστορικές μορφές του Hollywood, αλλά και πολλά καινούρια, ενδιαφέροντα πρόσωπα που μας αντιπροσωπεύουν στην Αμερικανική και διεθνή showbiz με τον καλύτερο τρόπο.